NUTRITIE

Dulceața de zmeură ca la mama acasă

Pentru că e sezonul zmeurei și o întâlnim în toate piețele și pe rafturile magazinelor, astăzi vreau să vă prezint o rețetă delicioasă de dulceață de zmeură, exact așa cum o mâncam la mama acasă.

Întotdeauna căutăm trucuri care să ne ajute să obținem o culoare vie și o aromă deosebită, dar de fapt secretul îl găsim la perii cărunți- bunicile și mamele noastre, care abia așteaptă să împărtășească cu noi rețetele lor, oferindu-le satisfacția de a duce mai departe tradiția.

CITEȘTE ȘI: Dulceață de căpșune: Micile trucuri pentru a avea parte de o aromă delicată și o culoare apetisantă

Dulceața de zmeură ca la mama acasă

Iată câteva trucuri de care trebuie să ținem cont:

  • după ce sunt spălate bine, fructele se fierb fără zahăr, acesta fiind adăugat abia când siropul scade suficient încât să avem consistența dorită.
  • fructele se stropesc cu zeama de lămâie, pentru a-și păstra culoarea.
  • cantitatea de zahăr pentru dulceață ar trebui să fie măcar jumătate din cantitatea de zmeură.
  • pentru a avea siguranța că dulceața rezistă fără conservant, borcanele se spală bine, apoi se bagă 5 minute în cuptor la 100 °C pentru sterilizare.
  • ca ultim pas este bine ca borcanele închise să rămână în cuptor peste noapte sau până se răcesc și abia apoi să fie transferate în cămară sau beci.

Dulceața de zmeură ca la mama acasă

Cantități:

  • 4 kg zmeură
  • 2 kg zahăr
  • zeama de la o lămâie

CITEȘTE ȘI: Ruladă cu zmeură și mascarpone- un amestec de gusturi și texturi

Acum că știți toate aceste trucuri, puteți trece mai departe la prepararea dulceței.

 

 

Comentarii: