NUTRITIE

E dăunător pentru sănătate să mâncăm cireșe cu viermi? Ce spun specialiștii

Cireșele sunt vedetele acestui sezon, nu numai din cauza prețului enorm pe care-l au la raft, dar și pentru gust și pentru beneficiile pe care le aduc pentru sănătate.

Este foarte important să fim atenți de unde și cum arată cireșele atunci când le cumpărăm, dar evident, e greu să știm ce se află în interiorul lor. De aceea, de multe ori ne trezim cu câte un viermișor în interior.

Cum trebuie să arate cireșele bune de consum

Cireşele bune de consum sunt cele de un roşu strălucitor şi cele purpurii, iar cu cât nuanţa de roşu este mai închisă, cu atât cireşele vor avea un gust mai dulce.

CITEȘTE ȘI: Dieta cu cireșe: Cum funcționează și ce beneficii are pentru sănătate

În plus, dacă cireșele sunt prea coapte, s-ar putea ca fructele să aibă deja viermi în ele.

Ce se întâmplă dacă mâncăm cireșe cu viermi?

Un medic nutriționist ne avertizează să fim atenți la cantitățile uriașe de substanțe chimice cu care fructele sunt „ajutate” să fie frumoase.

Astfel, potrivit lui, „viermii din cireșe n-au ce rău să ne facă. Sunt mai naturali și mai ecologici decât multe, dar singurul inconvenient este că sunt scârboși când îi vezi.

Noroc că mâncăm cireșele fără să-i vedem. Nimeni nu se îmbolnăvește fiindcă a înghițit câteva cireșe cu viermi, în schimb mulți se pot îmbolnăvi mâncând cireșe impecabile ca aspect și chiar gust, dar pline de mizerii chimice”.

CITEȘTE ȘI: Cozile de cireșe NU trebuie aruncate! Vindecă infecțiile urinare și ajută în lupta cu alergiile

Cireşele prezintă în compoziţia lor substanţe care le transformă în medicamente foarte importante, fiind adevăraţi combatanţi în lupta contra afecţiunilor cauzate de stresul actual, potrivit dcmedical.ro. Antocianinele au un rol antiinflamator şi antioxidant, melatonină este un hormon cu rol foarte important pentru un somn liniştit iar acidul hidroxicinamic ajută la protejarea mucoasei din stomac împotriva bacteriilor şi microbilor ce pot să provoace gastroenterita.

Comentarii: