NUTRITIE SANATATE

Efectele pe care pâinea le are asupra organismului: Cum sunt afectate stomacul, glicemia și greutatea

onbreadalone.com

Efectele pe care pâinea le are asupra organismului: Cum sunt afectate stomacul, glicemia și greutatea. Pâinea are, fără îndoială, un gust minunat și aduce încântare simțurilor, dar nu este atât de sănătoasă și utilă pentru corpul nostru. Consumul excesiv de pâine este însoțit de consecințe pentru organism, pe care le veți înțelege citind mai jos.

4 motive pentru care nu ar trebui să exagerezi cu pâinea

Foamea

Când vine vorba de foame, tipul de pâine pe care îl alegem este foarte important. Pâinea oferă o mulțime de carbohidrați, și în special pâinea albă, care duce la un nivel ridicat de glicemie. Studiile arată că consumul de alimente cu un indice glicemic ridicat poate crește foamea și duce la supraalimentare.

CITEȘTE ȘI: Cardiolog: Aceasta este cea mai bună pâine pentru hipertensiune

Glicemia

Mâncatul unui coș întreg de felii de pâine poate determina creșterea prea mare a nivelului de zahăr din sânge. Când se întâmplă acest lucru, persoana se confruntă cu un risc crescut de a dezvolta diabet. Pâinea albă conține cereale procesate și este ridicată pe indicele glicemic, ceea ce înseamnă o glicemie ridicată.

Greutatea

Pâinea albă nu furnizează fibre sau alte substanțe nutritive și, prin urmare, nu vă menține sătul pentru mult timp. Astfel, veți consuma mai multă mâncare pentru că vă veți simți mai înfometați și veți asimila mai multe calorii, ducând la creșterea inevitabilă în greutate.

CITEȘTE ȘI: Persoanele cu aceste boli ar trebui să mănânce doar pâine uscată

Digestia

Unul dintre dezavantajele consumului scăzut de fibre este indigestia și constipația. De asemenea, pâinea albă poate conține multă sare, mai ales dacă mănânci mai multe felii la rând. Un astfel de consum de sare provoacă balonare și nu numai, potrivit actualno.com.

Experții recomandă consumul moderat de pâine și alegerea tipului potrivit de pâine, care este integrală, neprocesată.

Comentarii: