Sucul de roșii poate scădea tensiunea arterială și nivelul colesterolului la persoanele cu risc de boli de inimă. La această concluzie au ajuns oamenii de știință japonezi de la Universitatea de Medicină din Tokyo, ale căror cercetări au fost publicate în revista „Food Science and Nutrition”.
Experții au selectat 481 de voluntari: pe parcursul anului, ei au consumat cantități nelimitate de suc de roșii nesărat.
Fiecare participant a ținut un jurnal în care a înregistrat toate schimbările legate de starea sa de sănătate.
CITEȘTE ȘI: Îţi poate schimba viaţa: Ce se întâmplă în corp dacă bei un pahar de suc de roşii în fiecare zi
Fără aditivi
La sfârșitul experimentului, oamenii de știință au concluzionat că majoritatea participanților cu prehipertensiune sau hipertensiune arterială au avut o scădere medie a tensiunii arteriale cu 3%.
CITEȘTE ȘI: Beneficiile uriașe ale consumului de pastă de tomate și suc de roșii
Autorii articolului avertizează că sucul sărat de roșii poate avea efect opus, din cauza conținutului ridicat de sodiu și recomandă ca băutura să fie consumată fără aditivi.
Comentarii: