X

Efectul pe care ceaiul de mentă îl are asupra digestiei și hormonilor

Efectul pe care ceaiul de mentă îl are asupra digestiei și hormonilor. Ceaiul de mentă este apreciat în întreaga lume pentru proprietățile sale calmante, aroma subtilă, răcoritoare și gustul revigorant. Această băutură nu numai că ne stimulează simțurile, dar are și o serie de potențiale beneficii pentru sănătate, potrivit Dr. Melissa Azzaro.

Care este profilul nutrițional al ceaiului de mentă

Frunzele de mentă sunt o sursă naturală de o varietate de nutrienți esențiali, potrivit USDA, inclusiv vitaminele A și C. Potrivit Dr. Azaro, această plantă este bogată în antioxidanți.

„Cu toate acestea, trebuie spus că doar consumul de frunze de mentă furnizează mai mulți antioxidanți decât ceaiul de mentă. Una dintre caracteristicile unice ale ceaiului de mentă este prezența mentolului. Acest compus este asociat cu diverse beneficii pentru sănătate, cum ar fi ameliorarea problemelor digestive și a durerilor de cap”, spune expertul.

CITEȘTE ȘI: Tensiune arterială ridicată: Mâini reci, scorțișoară sau ceai de mentă, remediile care îți reglează tensiunea

Beneficiile pentru sănătate și ceaiul de mentă

Îmbunătățește digestia

Ceaiul de mentă îmbunătățește digestia, parțial datorită mentolului. Acest compus organic poate avea un efect antispasmodic, ceea ce înseamnă că relaxează mușchii tractului gastrointestinal și facilitează trecerea mai rapidă a alimentelor prin sistemul intestinal. Prin urmare, este util pentru persoanele care doresc să piardă în greutate.

„Un studiu din 2023 publicat în revista Current Pharmaceutical Design a raportat că componentele de mentă pot ajuta la ameliorarea simptomelor sindromului colonului iritabil”, spune nutriționistul.

Decongestionant natural

„A confirmat că inhalarea mentolului poate acționa ca un decongestionant natural, ajutând potențial la spargerea mucusului și a secrețiilor. Unele alte proprietăți ale acestui ceai pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea tusei uscate și a durerilor de gât, oferind o ușurare temporară. Mentolul din ceaiul de mentă are un efect calmant care poate ajuta la reducerea stresului și la relaxare, sugerează un studiu din 2021. În plus, ceaiul de mentă poate îmbunătăți concentrarea și funcția cognitivă”, adaugă specialistul.

Împrospătarea respirației

Nutriționistul amintește că ceaiul de mentă poate ajuta la împrospătarea respirației, deoarece menta are proprietăți antibacteriene și antifungice care pot fi benefice pentru sănătatea orală. Este important de reținut că, deși acest ceai poate contribui foarte mult la sănătatea orală, el nu înlocuiește periajul regulat, folosirea aței dentare și vizitele la dentist.

CITEȘTE ȘI: Ceai de mentă: Cine are cea mai mare nevoie să bea acest ceai

„Cu toate acestea, ceaiul de mentă nu ar trebui să fie considerat un tratament de sine stătător pentru infecții. Este important de reținut că aceste proprietăți pot sprijini apărarea naturală a organismului și pot influența întărirea imunității, dar nu înlocuiesc sfatul sau tratamentul medical profesionist”, spune medicul.

„Un alt aspect important al ceaiului de mentă este potențialul său impact asupra sănătății hormonale. Studiile arată că menta are proprietăți anti-androgenice. Androgenii sunt hormoni precum testosteronul. Acest lucru poate fi benefic pentru afecțiuni precum sindromul ovarului polichistic (PCOS), conform unui studiu din 2020, publicat în Journal of Ovarian Research”, adaugă Dr. Azzaro, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro