NUTRITIE SANATATE

Efectul pe care iaurtul îl are asupra sângelui: De ce să îl consumi zilnic

Foto: Pinterest.com

Efectul pe care iaurtul îl are asupra sângelui: De ce să îl consumi zilnic. Iaurtul este bogat în calciu, vitamine, probiotice și nutrienți esențiali care îl fac un aliment extrem de popular pentru sănătate.

Cercetătorii din Australia de Sud au demonstrat că un consum zilnic de iaurt are un efect asupra tensiunii arteriale.

Efectul pe care iaurtul îl are asupra sângelui

Este bine cunoscut faptul că hipertensiunea contribuie la bolile cardiovasculare și mai ales la accidentele vasculare cerebrale. Mai mult de 1 miliard de oameni de pe planeta noastră suferă de hipertensiune arterială.

CITEȘTE ȘI: Dieta cu cartofi și iaurt pe care trebuie să o ții doar trei zile: Te ajută să slăbești 5 kilograme

S-a demonstrat că produsele lactate, și în special iaurtul, scad tensiunea arterială. Acest lucru se datorează conținutului lor de oligoelemente, inclusiv calciu, magneziu și potasiu. Toate acestea reglează presiunea.

Dar iaurtul este util și datorită conținutului de bacterii benefice. Acestea au un efect pozitiv nu numai asupra funcției digestive, ci contribuie și la producerea de proteine care reduc tensiunea arterială.

Studiul realizat de oamenii de știință australieni arată că până și consumul unei cantități mici de iaurt are beneficii pronunțate pentru persoanele cu tensiune arterială ridicată.

Cum să alegi cel mai sănătos iaurt din supermarket?

Chestia ar putea fi rezumată astfel: cel mai sănătos iaurt este cel natural fără zaharuri adăugate, nu este necesar să fii atât de drastic. Pentru a alege un iaurt bun, primul lucru este să te uiți la lista de ingrediente.

„Un iaurt de calitate ar trebui să aibă doar lapte și fermenti lactici pe lista de ingrediente”, explică dieteticianul-nutriționistul Sara Jiménez, potrivit doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: Cupe de ovăz cu iaurt și fructe de pădure /REȚETE SIMPLE

Există unele iaurturi, precum cel grecesc, care pot include lapte praf sau smântână. Pe de altă parte, este important să ne uităm la cantitatea de zahăr din produs. Dieteticianul-nutriționist María Giménez vă sfătuiește să aveți maximum cinci grame de zahăr la 100 de grame de produs.

Ideal este ca iaurtul să nu aibă adaos de zaharuri, îndulcitori, coloranți sau potențiatori de aromă. De asemenea, este mai bine să nu aibă bucăți de fructe sau cereale.

Comentarii: