Fructele de cătină conțin aproape toate mineralele și vitaminele necesare organismului uman.
Un pahar de suc de cătină cu miere, proaspăt preparat, consumat dimineața, vă asigură porția de vitamine și energie pe tot parcursul zilei.
Efectul vitaminizant al fructelor de cătină
Cătina este planta cu o multitudine de beneficii pentru sănătate:
- conține o cantitate mare de compuși antioxidanți cum ar fi carotenoide, flavonoide și polifenoli, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.
- este bogată în vitamine și minerale: Cătina este o sursă importantă de vitamine, precum vitamina C, vitamina E, vitamina A și vitamina B12, precum și minerale precum fier, calciu și zinc.
- poate ajuta la îmbunătățirea stării pielii, părului și unghiilor datorită conținutului de vitamine și minerale.
- are proprietăți antiinflamatorii datorită conținutului de acizi grași esențiali și compuși antioxidanți.
Efectul vitaminizant al fructelor de cătină
- este o sursă bună de acizi grași esențiali, cum ar fi Omega 3 și Omega 6, care pot ajuta la menținerea sănătății cardiovasculare și la reducerea inflamației.
- poate ajuta la prevenirea și tratarea anumitor probleme de sănătate, cum ar fi infectiile urinare și problemele digestive.
- are proprietăți anti-îmbătrânire: cătina poate ajuta la prevenirea și inversarea semnelor de îmbătrânire datorită conținutului de vitamine și minerale și proprietăților antioxidante și antiinflamatoare.
- poate ajuta la protejarea împotriva efectelor negative ale stresului și la îmbunătățirea stării de spirit.
CITEȘTE ȘI: Cătina cu miere, „leac” recomandat chiar şi de medici! Face adevărate miracole când vine toamna
În general, este recomandat să se consume cătina în cantități moderate și să se evite consumul excesiv, întrucât poate cauza efecte secundare precum diareea, durerile de stomac și problemele digestive.
Integrați această plantă în dieta zilnică pentru a beneficia de efectul vitaminizant al fructelor ei!
Comentarii: