Cofetăriile sunt pline de produse delicioase, care mai de care mai gustoase și atrăgătoare datorită culorilor vii și formelor deosebite pe care oamenii iscusiți se ostenesc să le prepare.
Prăjiturile sunt o artă, o creație care atinge cel mai fin simț: gustul.
Pentru că e mult mai frumos să pregătești acasă un tort pentru un eveniment, vă arăt astăzi modul de preparare al tortului Trei ciocolate, tortul care combină gusturile cele mai perfecte la un loc: textura spumoasă a cremei face trimitere la delicatesele franțuzești, ciocolata cu diferite gusturi îți încântă gustul, iar romul îți trezește mirosul.
CITEȘTE ȘI: Cel mai dorit blat de tort de anul acesta- Red velvet
Elegantul tort Trei ciocolate, gustul franțuzesc la tine acasă
Blat tort:
- 3 ouă
- 4 linguri rase de zahăr
- 1 lingură cacao neagră
- 1 lingură esență de rom
- 1 zahăr vanilat
- ½ linguriță praf de copt
- 5 linguri făină
- 3 linguri ulei
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi esența de rom.
Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, se adaugă zahărul vanilat, apoi se toarnă peste albușuri și se omogenizează compoziția.
Făina împreună cu praful de copt, 1 lingură de cacao și 1 lingură de apă fierbinte se amestecă până se obține o pasta de cacao, apoi se toarnă peste compoziția anterioară.
Se amestecă cu mișcări ușoare de jos în sus, se transferă în forma de copt și se bagă la cuptorul preîncălzit la 170 °C pentru aproximativ 30 de minute.
Elegantul tort Trei ciocolate, gustul franțuzesc la tine acasă
Cremă de ciocolată neagră:
- 200 ml frișcă bătută
- 150 g ciocolată neagră
- 75 ml frișcă lichidă
- 1 plic gelatină
- 3 gălbenușuri
- 100 g zahăr pudră
- 2 albușuri
Cremă de ciocolată cu lapte:
- 200 ml frișcă bătută
- 100 g ciocolată cu lapte + 50 g ciocolată neagră
- 75 ml frișcă lichidă
- 1 plic gelatină
- 3 gălbenușuri
- 100 g zahăr pudră
- 2 albușuri
Cremă de ciocolată albă:
- 200 ml frișcă bătută
- 150 g ciocolată albă
- 75 ml frișcă lichidă
- 1 plic gelatină
- 3 gălbenușuri
- 100 g zahăr pudră
- 2 albușuri
Mod de preparare creme:
Crema de ciocolată neagră: punem ciocolata neagră împreună cu 75 ml frișcă lichidă la foc mic și amestecăm continuu până se topește toată ciocolata.
Punem gelatina la hidratat în 50 ml apă rece.
Batem frișca spumă tare, apoi mixăm într-un bol gălbenușurile cu zahărul pudră până acestea devin deschise la culoare.
Urmează să batem albușurile spumă tare cu un praf de sare.
Încălzim gelatina hidratată în cuptorul cu microunde pentru 20 de secunde, apoi o turnăm peste ciocolata topită și amestecăm bine.
Amestecul de ciocolată îl transferăm peste gălbenușuri și mixăm încet compoziția, pe care o adăugăm apoi peste albușurile bătute spumă.
CITEȘTE ȘI: Prăjitura Raffaello: Combinația de nucă de cocos și ciocolată albă care o face să fie irezistibilă/ REȚETĂ
Ultimul pas în prepararea cremei este să punem frișca peste toată compoziția cu ciocolată și să amestecăm ușor cu ajutorul spatulei de silicon.
Turnăm crema de ciocolată neagră peste blatul răcit și lăsăm la frigider până preparăm pe rând celelalte 2 creme.
Procedăm la fel cu fiecare cremă, doar înlocuim ciocolata.
După ce punem fiecare strat de cremă, este necesar să lăsăm tortul la frigider minim 6 ore.
Deasupra îl puteți orna după plac.
Comentarii: