SANATATE

Epidemie de scarlatină în România: Când trebuie retras copilul din colectivitate

momtastic.com

Epidemie de scarlatină în România.Medicii pediatri și cei din spitalele de infecțioase se confruntă cu un număr mare de copii care au scarlatină. Infecția este obișnuită pentru această perioadă la copiii mici aflați în colectivități, însă nu un număr atât de mare, spun medicii.

Epidemie de scarlatină în România- Simptome

Boala este extrem de contagioasă și poate veni cu complicații grave dacă nu este tratată corect, avertizează președintele Patronatului Medicilor de Familie din Mureș, Iulia Băilă.

CITEȘTE ȘI: Atenţie la streptococul betahemolitic A – Cum se răspândeşte şi care sunt infecțiile pe care le provoacă

„În primul rând

  • apare o durere în gât,
  • un gât roșu la copii,
  • amigdalele umflate, cu sau fără depozite albicioase,
  • febră destul de înaltă,
  • limbă zmeurie.

Dar oricum intră în apanajul nostru a pune diagnosticul și în cazul în care copilașii fac febră și se plâng de dureri în gât, imediat să se prezinte la noi. Punem diagnosticul și procedăm la tratamentul corespunzător.

Pot să vă spun că este epidemie. Avem foarte mulți copii cu astfel de prezentări”, a explicat medicul la Radio România Târgu Mureș, potrivit rador.ro.

Epidemie de scarlatină în România – Când trebuie retras copilul din colectivitate

Pentru prevenirea infectării cu streptococul beta-hemolitic de grup A responsabil pentru apariția scarlatinei, se recomandă păstrarea distanței și spălatul frecvent pe mâini.

CITEȘTE ȘI: Semnele prin care LIMBA îți spune că suferi de o boală. Ce înseamnă ‘limba păroasă’

După primele două zile de la începerea administrării tratamentului antibiotic, copilul cu scarlatină nu mai este contagios. Trebuie retras din colectivitate încă de la primele simptome pentru a nu răspândi boala.

Comentarii: