Rețeta ideală pentru o masă de prânz la care sunt așteptați musafiri, escalopul cu legume gratinate oferă o carne fragedă cu un sos delicios.
Garnitura de legume se prepară rapid, iar gustul plin de savoare încântă chiar și cei mai pretențioși oaspeți.
CITEȘTE ȘI: Ratatouille- faimoasa rețetă de ghiveci franțuzesc
Escalop cu legume gratinate, platoul perfect pentru invitați de seamă
Ingrediente:
Pentru escalop:
- 2 bucăți piept de rață
- 2 linguri făină
- 6 linguri ulei de măsline
- 1 pahar vin roșu
- 1 ceapă mică
- 1 crenguță de rozmarin
- 1 lingură boabe de ienupăr
- 1 lingură piper boabe
- Sare
Pentru garnitură:
- 3 cartofi medii
- 2 roșii
- 1 dovlecel mare
- 3 linguri pesmet
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi
- 3 crenguțe de cimbru
- 4-5 fire de pătrunjel
- Sare și piper
Pentru decor: crenguțe de rozmarin
Escalop cu legume gratinate, platoul perfect pentru invitați de seamă
Mod de preparare:
Pune boabele de ienupăr și de piper pe un fund de lemn și pisează-le cu ciocanul de șnițele.
Amestecă-le cu usturoiul și frunzulițele de rozmarin tocate mărunt.
Așază bucățile de piept de rață pe un fund de lemn, presară-le cu amestecul aromatic, sărează-le după gust și freacă-le bine cu condimentele, apoi tăvălește-le prin făină.
Curăță ceapa, taie-o Julien și călește-o într-o tigaie cu ulei încins.
Pune bucățile de piept, prăjește-le câte 3 minute pe fiecare parte, toarnă vinul și lasă la fiert până când acesta se evaporă.
Stinge focul și păstrează-le la cald.
CITEȘTE ȘI: Legumele care au grijă de inima ta: Scad riscul de a face infarct
Fierbe cartofii în coajă, apoi curăță-i și taie-i rondele subțiri.
Spală și taie rondele roșiile și dovlecelul.
Aranjează pe o tavă rânduri de rondele de cartofi, dovlecei și roșii.
Curăță usturoiul și toacă-l împreună cu frunzele de cimbru și pătrunjelul, apoi amestecă-le cu pesmetul și jumătate din cantitatea de ulei.
Presară legumele din tavă cu acest amestec, stropește-le cu restul de ulei și dă-le la cuptor 10 minute la 190°C.
Sărează și piperează după gust.
Așază garnitura de legume pe un platou.
Taie bucățile de piept felii subțiri și aranjează-le pe un alt platou.
Stropește-le cu puțin sos rămas de la gătit, decorează cu crenguțe de rozmarin și servește.
Comentarii: