LIFESTYLE

Esențial pentru cariera ta: Șapte replici pe care să NU le spui la locul de muncă

Cine nu își dorește să avanseze la locul de muncă, să vadă un progres în privința vieții profesionale? Indiferent că faci parte dintr-o companie multinațională sau lucrezi pentru o firmă cu mai puțini angajați, această dorință poate fi realizată. Pentru a-ți atinge acest scop, pe lângă alte lucruri, contează felul în care comunici la locul de muncă. Uneori, fără să ne dăm seama, ne sabotăm singuri. De aceea, îți propunem o listă de șapte lucruri pe care să nu le spui la locul de muncă, pentru a te asigura că faci tot de ține de tine ca să avansezi.

Slujba mea nu presupune asta

Când ai acceptat să ocupi poziţia curentă, ai ştiut exact ce responsabilităţi presupune aceasta şi ce rol vei juca. Totuşi, cu trecerea timpului, rolul tău s-a extins şi au apărut noi responsabilităţi. Când şeful îţi tot dă lucruri de făcut, unele dintre ele deloc pe placul tău, ai tendinţa de a „arunca” această scuză clasică. Potrivit adevarul.ro, o modalitate mai puţin agasantă de a-i aduce la cunoştinţă şefului tău faptul că nu-ţi place noul rol ar fi să discuţi cu el despre atribuţiile tale. Dacă foloseşti această scuză, chiar dacă ai dreptate, vei părea foarte leneş şi nemotivat.

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să faci pentru a fi productiv la locul de muncă: Se aplică după concediu

Stresul la locul de muncă, ‘boală’ grea: Metodele prin care poţi rezolva problemele

Nu se poate rezolva

Dacă renunţi, vei părea un laş- iar laşii nu sunt promovaţi. În loc să renunţi la un proiect, analizează alternativele pe care le ai şi prin care poţi duce munca la capăt. Foarte puţine lucruri sunt cu adevărat imposibile, iar majoritatea managerilor şi directorilor executivi se aşteaptă ca cei care candidează pentru posturi înalte să poată gândi în avans.

Nu este vina mea

Nimeni nu vrea să lucreze cu o astfel de persoană. Asumă-ţi greşelile în loc să araţi cu degetul spre alţii pentru a-ţi scăpa pielea. Aşa demonstrezi că ai un caracter puternic şi că poţi învăţa din greşeli.

Durează doar un minut

Dacă nu vorbeşti serios, nu induce în eroare. Această promisiune are efecte asupra acţiunilor tale, pentru că te autoprovoci să-ţi termini treaba într-un timp mult prea scurt. Există posibilitatea să de subminezi.

CITEȘTE ȘI: Relație la birou? Cum să ne comportăm la locul de muncă

Cum scapi de epuizarea şi conflictele de la muncă: Sfaturi esenţiale

Nu am nevoie de ajutor

Lupii singuratici sunt eroi în filmele de acţiune, însă nu aşa vei deveni erou la locul de muncă. Capacitatea de a lucra în echipă este una din caracteristicile unul lider. Nu vei putea avansa dacă nu poţi lucra decât singur.

Nu este corect

Lucrurile nu merg bine tot timpul în viaţă, şi, de multe ori, nici în carieră. În loc să te plângi, ar trebui să găseşti căi de a rezolva problemele pe care le întâmpini.

Aşa am rezolvat-o mereu

Nu aşa conduci o afacere. Dacă te adaptezi repede scchimbărilor, poţi supravieţui în orice tip de mediu. Fii pregătit pentru orice provocare îţi iese în cale. Nu trebuie să fii sclavul întâmplărilor, dar nici nu-ţi poţi băga capul în nisip cu speranţa că lucrurile vor reveni la normal. Vino cu soluţii creative şi inovatoare şi vei ocupa, destul de repede, poziţia pe care ţi-o doreşti.

Comentarii: