NUTRITIE SANATATE

Este bine să mănânci ouă pe caniculă? Efectul pe care îl au asupra temperaturii corpului

goodtoknow.co.uk

Este bine să mănânci ouă pe caniculă? Efectul pe care îl au asupra temperaturii corpului. Ouăle sunt considerate unul dintre cele mai sănătoase și mai nutritive alimente. Dar este bine să le mâncăm pe caniculă?

Este bine să mănânci ouă pe caniculă? Efectul pe care îl au asupra temperaturii corpului

„Este perfect normal să mănânci ouă în timpul verii, dar cu moderație. Acestea conțin diverse vitamine și minerale care mențin nivelul de energie ridicat”, spune nutriționistul Mehara Rajputta.

Cu toate acestea, ea avertizează că ouăle pot provoca febră. Dar dacă nu depășiți cantitatea recomandată, ele pot fi un produs excelent pentru sănătate. Se spune că experții recomandă să mâncați până la 2 ouă pe zi și nu mai mult, deoarece acest lucru poate duce la încălzirea suplimentară a organismului și, astfel, la probleme intestinale.

CITEȘTE ȘI: Specialiștii răspund: Poți consuma ouă, brânză și carne dacă ai colesterolul mare?

„Ouăle sunt bogate în vitaminele A și D, care sunt esențiale pentru sănătatea oaselor. Minerale precum calciu, fosfor, zinc, iod, acizi grași esențiali și fier. Fierul este necesar pentru formarea celulelor roșii din sânge. Acest lucru menține nivelul de energie ridicat și ajută la controlul poftelor alimentare, previne oboseala, slăbiciunea și stimulează imunitatea”, adaugă nutriționistul.

Nutriționistul Amita Gadre este, de asemenea, de acord că a mânca ouă în timpul verii este perfect normal, mai ales dacă le mănânci cu fructe și legume. În caz contrar, poate duce la constipație și probleme digestive. Specialistul recomandă să includeți multe fibre în dieta dumneavoastră.

Proprietăți utile ale ouălor

Este adevărat că ouăle sunt bogate în colesterol. De fapt, un ou conține 212 miligrame, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din doza zilnică recomandată de 300 miligrame. Cu toate acestea, este important să ne amintim că colesterolul alimentar nu crește neapărat nivelul colesterolului din sânge.

De fapt, o cantitate mare de colesterol este produsă în fiecare zi în ficat. Atunci când creșteți aportul de colesterol alimentar, ficatul dumneavoastră produce pur și simplu mai puțin colesterol pentru a compensa. Cu toate acestea, răspunsul la consumul de ouă variază de la o persoană la alta: la 70 la sută dintre persoane, ouăle nu cresc deloc nivelul colesterolului.

Ouăle conțin, de asemenea, colină. Acesta este un nutrient important pe care majoritatea oamenilor nu îl consumă suficient. Această substanță este necesară pentru construirea membranelor celulare și joacă un rol în producerea moleculelor de semnalizare din creier, precum și diverse alte funcții. Un ou conține mai mult de 100 de miligrame de colină.

Luteina și zeaxantina sunt antioxidanți care sunt foarte benefici pentru sănătatea ochilor. Una dintre consecințele îmbătrânirii este deteriorarea vederii. Există mai mulți nutrienți care ajută la contracararea unora dintre procesele degenerative care ne pot afecta ochii. Două dintre acestea sunt luteina și zeaxantina. Aceștia sunt antioxidanți puternici care se acumulează în retina ochiului, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Ouăle care nu trebuie să îți lipsească din alimentație: Sunt bogate în fier și potasiu și reduc colesterolul

Gălbenușurile de ou conțin cantități mari de luteină și zeaxantină. Într-un studiu controlat, consumul a 1,3 gălbenușuri de ou pe zi timp de 4,5 săptămâni a crescut nivelul de luteină din sânge cu 28 până la 50 % și zeaxantina cu 114 până la 142 %. Ouăle sunt, de asemenea, bogate în vitamina A.

Comentarii: