X

Este periculos să ai proteine în urină?

Proteinele din urină pot fi un semn de boală renală, tromboză venoasă, hipertensiune sau diabet. Acesta este un semnal important din partea organismului, care, dacă este detectat, necesită un diagnostic și un tratament suplimentar al cauzei sale. Vezi care sunt cauzele proteinuriei .

Ce este proteinuria?

Atunci când proteina apare în urină și nu este cauzată de efortul fizic, aceasta indică o boală renală gravă. O astfel de afecțiune poate fi cauzată, de asemenea, de diabet și de alte boli care afectează sistemul excretor.

CITEȘTE  ȘI: Ce se întâmplă dacă urina arată spumoasă: Avertismentul pe care îl transmite

Proteinuria – test de urină și diagnostic

Un singur test nu este suficient pentru a diagnostica această afecțiune, deoarece un rezultat pozitiv se poate datora unei erori în timpul recoltării urinei.
Din acest motiv, este important să înțelegeți cum să urinați în mod corespunzător pentru test înainte de test.

Este extrem de important ca urina pentru test să fie colectată dimineața, imediat după ce vă treziți, și să fie dusă imediat la centrul de diagnosticare.

De asemenea, este important ca recipientul să fie nedeschis și steril.

Cu o zi înainte de test, trebuie evitate exercițiile fizice intense și consumul de alcool. Odată detectată proteinuria, proteinele prezente sunt analizate pentru ca medicul să poată stabili care este cauza bolii.

Proteinuria și afectarea rinichilor

Proteinuria este cel mai adesea cauzată de patologii în funcționarea rinichilor și a întregului sistem excretor. Ea poate apărea ca o consecință a funcționării defectuoase a tubilor sau a nefronilor. Uneori, simptomul relevă faptul că funcționarea întregului rinichi este afectată, ceea ce se întâmplă odată cu apariția proteinuriei prerenale.

Ce boli cauzează proteinurie?

Proteinuria este cauzată de o serie de boli grave. Printre acestea se numără afecțiuni precum scleroza renală, tromboza venoasă, hipertensiunea arterială și bolile asociate cu afectarea secreției de limfocite.

Alte cauze ale acestei afecțiuni includ lipsa de imunitate după infecția cu HIV și alți viruși. Proteinuria poate fi, de asemenea, un semn de diabet, în care vasele mici din rinichi sunt deteriorate. O afecțiune similară este, de asemenea, un semn al anemiei celulelor secerătoare.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE la testul de urină: Nivelul de potasiu poate dezvălui boli grave

Proteinuria apare și la sportivi, deoarece este cauzată de efortul fizic, dar și de temperatura ridicată. O astfel de afecțiune trece rapid și nu trebuie tratată. Dacă proteinuria este detectată în timpul examinării, este necesar să se diagnosticheze cauza și să se trateze. Dacă nu se face acest lucru, pot apărea simptome suplimentare care pun în pericol viața pacientului.

Așadar, nu așteptați până în ultima clipă, ci acționați și mergeți la medic atunci când rezultatele sunt îngrijorătoare. Acest lucru poate fi crucial pentru un tratament prompt și în timp util.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro