X

Eşti însărcinată, dar nu poţi renunţa la cafea? Iată ce spun medicii, nu ignora sfaturile lor

E interzisă sau nu cafeaua femeilor însărcinate? Ei, bine, aceasta este întrebarea. De ce? Pentru că deşi nu e cazul meu, văd zilnic în jurul meu persoane care nu pot funcţiona, nu îşi pot relua funcţiile vitale dacă nu savurează o cană de cafea imediat ce se trezesc.

Iar plăcerea este plăcere şi în sarcină, nu mai zic dacă deja intervine adicţia. Şi atunci ce e de făcut? Păi, mai întâi şi mai întâi de toate, trebuie se cercetăm.

Citeşte şi: CAFEAUA se păstrează sau nu în frigider?

Ce spun studiile

Subiectul este intens dezbătut şi experţii nu au reuşit să se pună de acord. Ceea ce e sigur e că trebuie să consumaţi cafeaua cu măsură, în general, dar mai ales în cazul în care sunteţi însărcinată.

Şi, în timp ce OMS susţine că femeile gravide nu trebuie să consume sub nicio formă mai mult de 300 de miligrame de cafea pe zi, Colegiul American al Obstetricienilor şi Ginecologilor le recomandă acestora să limiteze aportul la o cană de… 300 de mililtri de cafea, adică undeva la 200 de miligrame.

De-a lungul timpului, s-au efectuat nenumărate studii care au avut ca obiect legătura dintre cofeină şi pierderea sarcinii. Dar atrag atenţia rezultatele celui din anul 2008. S-a tras atunci concluzia că femeile care au consumat 200 mg sau mai mult de cofeină pe zi au avut de două ori mai multe şanse să piardă sarcina.

Citeşte şi: Progesteronul SCĂZUT la femei. Cauze și riscuri

Ce riscaţi

În cazul în care nu vă puteţi abţine de la cafea, e bine să ştiţi măcar cât să beţi. Şi nu numai, trebuie să ştiţi bine ce se poate întâmpla dacă vă gândiţi să depăşiţi doza.

Riscul cel mai grav la care vă expune dependenţa de cafea este avortul. De asemenea, există situaţii în care veţi naşte un copil cu greutate mică.

De asemenea, experţii susţin că există o legătură între consumul frecvent de cofeină şi o absorbţie deficitară de fier, un mineral deosebit de important în cazul gravidelor.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro