SANATATE

Exercițiul care întărește inima și sistemul imunitar

ticataca.ro

Exercițiul care întărește inima și sistemul imunitar. Un număr tot mai mare de dovezi sugerează că joggingul lent regulat poate întări inima, reduce riscul de diabet de tip 2 și susține sistemul imunitar și condiția fizică generală mult mai bine decât joggingul rapid.

Exercițiul care întărește inima și sistemul imunitar

Același lucru este valabil și pentru alte exerciții cardiovasculare lente, cum ar fi înotul, canotajul și ciclismul.

” Alergarea lentă devine din ce în ce mai populară în rândul alergătorilor de agrement „, a declarat Dan Gordon, profesor asociat de fiziologie a exercițiilor cardiorespiratorii la Universitatea Anglia Ruskin, pentru Daily Mail.

” Am trecut prin nebunia antrenamentului în intervale de înaltă intensitate (HIIT) în ultimul deceniu și, deși nu contest beneficiile potențiale ale HIIT, un dezavantaj este că este provocator, deci este greu să te obișnuiești, mai ales dacă nu ești antrenat .”

CITEȘTE ȘI: O inimă sănătoasă și o minte ageră: Motive să începi ziua cu un duș scoțian

Cea mai mică mortalitate

Exercițiile mai lente și mai puțin extenuante îi fac pe oameni mai puțin predispuși să renunțe, adaugă Gordon. El spune, de asemenea, că există beneficii fiziologice dovedite ale alergării la un nivel mai scăzut de efort. Acest lucru este conform unui studiu danez publicat în 2015, în care 12 persoane au fost urmărite timp de 5 ani. Acestea au fost împărțite în patru grupuri: cei care nu alergau (stil de viață sedentar) și cei care alergau într-un ritm ușor, moderat și intens.

Cei care alergau într-un ritm lent și moderat au avut cea mai mică mortalitate din toate cauzele, în timp ce cei care alergau într-un ritm viguros au avut rate de mortalitate similare cu cele ale grupului sedentar.

O teorie sugerează că acest lucru s-ar putea datora modului în care alergarea lentă scade tensiunea arterială în repaus și întărește inima.

Eficiența creșterii mușchiului cardiac

” Practic, îmbunătățește eficiența creșterii mușchiului cardiac. Dacă aveți un mușchi cardiac mai mare, acesta se poate contracta mai puternic. De asemenea, crește dimensiunea camerelor din inimă, astfel încât să poată absorbi mai mult sânge”, explică Gordon.

Alergarea lentă îmbunătățește, de asemenea, rezistența, deoarece puteți alerga mai mult timp într-un ritm mai lent și acest lucru crește producția de globule roșii, ceea ce, la rândul său, înseamnă că sângele poate transporta mai mult oxigen. Aceste adaptări ale mușchiului cardiac nu cresc cu exerciții de intensitate mai mare.

Un alt beneficiu al exercițiilor cardio lente, cunoscute și ca exerciții cardio din zona 2 (când vă antrenați la 60 până la 70% din ritmul cardiac maxim), este că organismul folosește grăsimile stocate drept combustibil, spune Dr. Lindsay Cass, fiziolog al exercițiilor la Universitatea din Hertfordshire. Prin urmare, organismul nu utilizează carbohidrați așa cum o face în cazul exercițiilor fizice de intensitate mai mare.

CITEȘTE ȘI: Acest aliment gras este ideal pentru inimă: Reduce riscul de a face infarct

Metabolizarea grăsimilor este mai eficientă și mai bună pentru sănătatea generală. Acest lucru este asociat cu niveluri mai bune de zahăr din sânge și scade riscul de diabet de tip 2, adaugă Gordon.

” Studiile arată că creșterea VO2 max (capacitatea de oxigen) și a vitezei în ziua cursei este cu aproximativ un procent mai bună pentru sportivii care încorporează alergarea mai lentă în programele lor de antrenament. Acesta este un avantaj competitiv semnificativ, așa că nu este surprinzător faptul că majoritatea sportivilor de elită își petrec până la 80 la sută din antrenament în zona 2. „

Comentarii: