X

Face minuni pentru piele: Cum se foloseşte vitamina C fiole şi care sunt efectele

Face minuni pentru piele: Cum se foloseşte vitamina C fiole şi care sunt efectele. Oamenii de stiinta cunosc numeroasele functii pe care vitamina C le indeplineste in piele. Mai mult, aceasta vitamina poate fi aplicata pe piele, hranind-o si mentinand-o astfel sanatoasa. De aceea, ne indreptam astazi atentia in directia fiolelor de vitamina C.

Concentratia mare de vitamina C din piele indica faptul ca aceasta indeplineste un numar mare de functii biologice importante, care sunt relevante pentru sanatatea pielii noastre, spun oamenii de stiinta.

Face minuni pentru piele: Incurajeaza formarea colagenului

Expertii1 spun ca vitamina C actioneaza ca un co-factor pentru alte substante, care stabilizeaza structura moleculei de colagen si, totodata, ea incurajeaza expresia genelor de colagen. Cu alte cuvinte, vitamina C ajuta la dezvoltarea colagenului, facand echipa cu anumite enzime care sunt responsabile de eficacitatea moleculelor de colagen. Prin urmare, ea ofera sustinere tesuturilor conjunctive, contribuie la vindecarea ranilor si a petelor de pe piele, potrivit doc.ro.

Face minuni pentru piele: Are capacitatea de a elimina radicalii liberi

Vitamina C este un antioxidant puternic, care poate neutraliza si indeparta oxidantii, cum ar fi cei care se gasesc in substantele poluante din mediul inconjurator si cei ce apar dupa expunerea la radiatiile ultraviolete1. Aceasta activitate pare sa fie de o deosebita importanta in epiderma, acolo unde vitamina C este concentrata in piele. Studiile arata ca vitamina C este indeosebi de eficienta in ce priveste reducerea daunelor oxidative la nivelul pielii atunci cand este folosita in combinatie cu vitamina E.

CITESTE SI: Fii ‘fresh’ indiferent de vreme! Regulile pentru un machiaj perfect pe timp de vară

Face minuni pentru piele: Previne modificarile datorate fotoimbatranirii pielii

Deoarece vitamina C este un antioxidant puternic, ea este o optiune grozava pentru a trata si pentru a preveni efectele fotoimbatranirii pielii. Un studiu2 realizat pe 19 pacienti, cu varste intre 36 si 72 de ani, a evaluat pielea faciala a acestora, care era moderat fotoimbatranita. Studiul a aratat imbunatatiri semnificative de aproximativ 68-74% la nivelul pielii, dupa trei luni de aplicare a vitaminei C (a acidului ascorbic). Studiul a aratat ameliorari semnificative in ce priveste ridurile fine, textura si nuanta pielii fotoimbatranite.

Face minuni pentru piele: Ce trebuie sa stii despre vitamina C fiole

In comert vei gasi fiole (ampule) ce contin vitamina C, iar fiecare fiola se foloseste o singura data. Acestea au o formula speciala, ce contin aceasta vitamina, pentru a ajuta pielea, pentru a o hrani, pentru a restabili echilibrul pielii. Spre deosebire de serumurile obisnuite pe baza de vitamine, care pot oxida si care se pot degrada odata ce recipientul a fist deschis, fiolele de vitamina C elimina expunerea la oxigen, iar astfel, atunci cand vrei sa o aplici pe piele, te asiguri ca vitamina C este proaspata si ca functioneaza la capacitate maxima.

Cand este aplicata direct pe piele, vitamina C este un puternic antioxidant, iar numeroase studii au confirmat beneficiile acesteia pentru ten. Vitamina C reduce efectele imbatranirii pielii, deoarece poate neutraliza radicalii liberi daunatori, care ataca celulele sanatoase.

Desigur, vitamina C (pe care o gasesti si in unele suplimente, si sub forma de fiole) are si alte proprietati:
* stimuleaza sinteza colagenului si a fibrelor elastice, ameliorand fermitatea si reducand ridurile

* reduce sinteza melaninei, rezultatul fiind o piele mai deschisa la culoare

* este si un aliat bun pentru a preveni deteriorarea celulelor, din cauza arsurilor solare.

Ce trebuie sa retii despre vitamina C fiole?

Vitamina C sub forma de fiole are o durata scurta de viata, dupa ce intra in contact cu oxigenul, in sensul ca daca, odata deschise fiolele, vitamina se poate degrada rapid si isi pierde proprietatile. De aceea, se recomanda ca, in cazul in care se doreste vitamina C sub forma de solutie, sa se cumpere sub forma de fiole pentru a fi astfel folosita pe piele. In acest mod, te poti asigura ca vitamina C isi pastreaza toate proprietatile. Fiind vorba de fiole, acestea sunt mult mai usor de deschis, iar vitamina este mult mai simplu de aplicat pe piele.

Cum folosesti vitamina C fiole

Pentru a folosi fiole (ampule) de vitamina C, pur si simplu rupe sau indeparteaza partea de sus a fiolei si varsa continutul in palma. Aplica vitamina C imediat dupa ce ti-ai curatat fata, dupa ce ai uscat-o prin tamponarea cu un prosop si dupa ce ai aplicat lotiunea tonica. Foloseste vitamina C din fiole conform indicatiilor de pe ambalaj, chiar inaintea altor serumuri pe care le folosesti in mod obisnuit, apoi urmeaza pasii din rutina ta normala de ingrijire a pielii.

Maseaza cu miscari blande produsul pe piele si pe gat, pentru a ajuta vitamina C sa fie absorbita complet in piele. Dupa aceasta procedura simpla, poti sa iti continui activitatile de zi cu zi. Daca vrei, poti sa aplici, la final, putina vitamina C din fiole si pe partea superioara a mainilor, pentru a le proteja de eventualele pete generate de soare.

CITESTE SI: Moda sprâncenelor tatuate: Cum se fac, cât rezistă şi ce riscuri existăModa sprâncenelor tatuate: Cum se fac, cât rezistă şi ce riscuri există

Testeaza vitamina C inainte de a o aplica pe fata

Desi vitamina C topica este, in general, bine tolerata, toate produsele de acest gen pot cauza efecte adverse. Asa ca nu uita sa testezi vitamina C din fiole pe o suprafata mica a pielii (de exemplu, pe antebrat), pentru a evalua riscul unei posibile reactii alergice.

Aplica o cantitate mica de vitamina C pe o zona de pe antebrat. Asteapta 24 de ore si daca observi ca nu au aparut efecte adverse, poti aplica produsul pe fata. Daca observi ca dezvolti o eruptie cutanata, ca pielea fetei se inroseste ori ai urticarie, intrerupe folosirea vitaminei C. Important este sa discuti inainte de a folosi aceasta vitamina si cu medicul tau dermatolog.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro