O varietate de ananas obținută prin modificare genetică, cu tentă roz, care a ajuns recent pe rafturile magazinelor din Statele Unite, a devenit deja virală pe rețelele de social media, informează UPI.
Producția ananasului roz, un fruct dezvoltat de companii precum Del Monte și Dole, a început în 2005, iar Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite (FDA) a aprobat la sfârșitul anului trecut comercializarea sa în magazine.
Cea mai bună PASCĂ cu mascarpone și ricotta
Alimentele care devin TOXICE dacă le încălzești
Cum identifici MIEREA CONTRAFĂCUTĂ
Schimbarea de nuanță a fost realizată de specialiști cu ajutorul licopenului — pigmentul care dă culoarea roșie tomatelor și pepenelui verde — prin modificarea enzimelor ce determină galbenul, specific până acum, al ananasului.
Tort de ÎNGHEȚATĂ de ciocolată albă și fructe de pădure
Marele secret pentru o mâncare sănătoasă: Care tip de ulei e mai bun
Dieta celor 10 alimente. Cum poți scăpa de 20 de kilograme FĂRĂ să te înfometezi
Noua specie de fruct, numită oficial Ananas comosus și neoficial botezată ”Rosé”, ar fi mai dulce decât varietatea originală, galbenă, conform Agerpres.
Cum poți face un avocado crud să se coacă în 10 minute
Victoria Beckham, decorată de CASA REGALĂ
BULINELE: de pe marele ecran de ieri până astăzi, în tendințele lui 2017
Ananasul roz care a ajuns în ultimele luni pe rafturile magazinelor se dovedește extrem de popular printre utilizatorii de Instagram care au publicat deja nenumărate imagini cu fructul modificat genetic, precizează sursa citată.
MITURI despre ceea ce îşi doresc BĂRBAȚII în dormitor
Genialele zodiacului! Cele trei zodii de femei cu o inteligenţă sclipitoare
Albă ca Zăpada de Siberia. Povestea fetiţei albinoase pe care se bat AGENŢIILE de modele.
Comentarii: