X

Fructele-medicament de toamnă: Îmbunătățesc circulația sângelui și curăță sistemul digestiv

Fie că sunt comestibile, fie sălbatice, castanele pot avea uimitoare beneficii pentru sănătate. Află cum să prepari leacuri cu castane. Folosește castanele pentru calitățile lor curative.

Castanul sălbatic (Aesculus hippocastanum) este un arbore care își are originea chiar în zona noastră, în Peninsula Balcanică. Strămoșii noștri au folosit leacuri cu castane. Extractele din castane sunt folosite pentru a prepara un supliment alimentar popular în toată lumea care este folosit, de obicei, pentru a îmbunătăți circulația sangvină și pentru a reduce inflamațiile din corp. Principala substanță activă pe care o conține scoarța castanelor este esculina, care a fost studiată pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate.

CITEȘTE ȘI: Aliaţi pe timp de iarnă – Dovleacul, castanele şi nucile feresc organismul de boli

Leacuri cu castane pentru varice

Extractele din castan sălbatic pot ameliora simptomele insuficienței venoase cronice, afecțiune caracterizată printr-un flux sanguin slab către venele picioarelor. Suplimentele alimentare care conțin esculină ajută la creșterea fluxului de sânge în vene, potrivit libertateapentrufemei.ro. Mai multe studii medicale au constatat că doze zilnice de 600 mg de extract de castan care conțin 50 mg de esculină luate timp de până la 8 săptămâni au redus simptomele în cazul celor care suferă de varice (dureri de picioare, vene umflate și mâncărime la picioare).

Leacurile cu castane elimină apa în exces

Inflamația poate provoca acumularea excesivă de lichid în țesuturi, ceea ce poate duce la retenție de lichide. S-a constatat că extractele din castane luate intern reduc inflamația. În plus, studiile au arătat că aplicarea unui unguent local care conține esculină ar putea reduce inflamația și umflarea după traume, intervenții chirurgicale și accidente sportive.

Leacuri cu castane pentru hemoroizii

Proprietățile antiinflamatoare ale extractului de castan pot ajuta la ameliorarea simptomelor hemoroizilor prin reducerea umflăturilor în venele afectate. Cu toate acestea, cercetările în acest domeniu sunt limitate și sunt necesare mai multe studii pentru a confirma beneficiile potențiale ale extractului de castan de cal pentru tratarea hemoroizilor.

CITEȘTE ȘI: Castanele, o sursă excelentă de vitamine și minerale. Modalități de preparare

Castanele comestibile

”Castanele comestibile(Castanea sativa) conțin săruri de potasiu, fier, magneziu, cupru, zinc şi vitamina C. Și din ele se pot prepara leacuri cu castane. Castanele comestibile sunt un remediu bun pentru diaree. Stimulează digestia și au efect antiseptic asupra tubului digestiv. Se recomandă în alimentaţia celor ce suferă de afecţiuni cardiovasculare şi renale. De asemenea, sunt indicate și celor cu predispoziţie de a face varice sau hemoroizi.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro