X

Fructul care curăță ficatul, intestinele și vasele de sânge

Fructul care curăță ficatul, intestinele și vasele de sânge. În luna august, când există o abundență de fructe și legume proaspete, există un fruct care trebuie să fie prezent în dieta zilnică. Medicul și nutriționistul rus Elena Solomatina recomandă consumul zilnic de piersici ca mijloc de purificare a ficatului, intestinelor și vaselor de sânge.

Fructul care curăță ficatul, intestinele și vasele de sânge – Piersici

Întărirea sistemului imunitar

Consumul regulat de piersici întărește sistemul imunitar, protejează împotriva multor boli infecțioase, de asemenea, promovează recuperarea rapidă a pielii, spune nutriționistul Elena Solomatina. Expertul recomandă consumul a 1-2 fructe zilnic.

CITEȘTE ȘI: Fructul de vară care detoxifică organismul și scade colesterolul

Datorită cantității mari de fibre vegetale și pectine pe care le conține, consumul de piersici susține sistemul imunitar și are un efect benefic asupra funcționării tuturor sistemelor și organelor.

„Acestea sunt fibrele solubile care elimină sărurile metalelor grele și toxinele, scad nivelul colesterolului din sânge, elimină excesul de lichid din organism, asigură funcționarea normală a mușchiului cardiac și scad tensiunea arterială”, notează nutriționistul.

Susțin sănătatea vederii

Piersicile conțin suficient betacaroten, care poate avea un efect pozitiv asupra vederii și susține sănătatea microflorei intestinale. Nutriționistul recomandă îndepărtarea cojii de la fructe înainte de consum. Piersicile sunt un produs hipocaloric, motiv pentru care persoanele care își urmăresc greutatea le adoră.

Aritmie și anemie

Fierul, vitamina K și licopenul din compoziția lor au un efect bun asupra sistemului cardiovascular, piersicile sunt utile pentru aritmie și anemie. Ele stimulează tractul digestiv și peristaltismul, ameliorând arsurile la stomac și constipația. Îmbunătățesc procesul de secreție a bilei.

Vitamina B din compoziția lor ajută la îmbunătățirea vederii. Sunt utile pentru persoanele cu boli ale rinichilor, ficatului și vezicii biliare. Se recomandă a fi consumate pentru gută și reumatism. Consumul lor regulat previne apariția urolitiazei.

Uleiul din sâmburi de piersici este folosit ca bază pentru creme și uleiuri pentru îngrijirea pielii mature, crăpate și descuamate.

Beneficiile piersicilor pentru sănătatea femeilor

Piersicile sunt foarte utile în timpul sarcinii. Ele ajută la tratarea simptomelor de toxicoză. Ele ajută la prevenirea oboselii picioarelor și a crampelor. Ele sunt capabile să elimine excesul de lichid din organism, ceea ce le face utile pentru cei care se plâng de umflături.

Acidul folic, necesar în timpul sarcinii, este implicat în formarea tubului neural al fătului.

„Nutriționiștii și pediatrii recomandă consumul de piersici în timpul alăptării, dar cu condiția ca mama să fi consumat deja acest fruct înainte de naștere. În ciuda faptului că piersica este unul dintre puținele fructe permise în timpul alăptării, nu trebuie să consumați mai mult de un fruct pe zi”, spune specialistul.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă dacă mănânci nectarine în fiecare zi: Efectul pe care îl au asupra stomacului, inimii și rinichilor

Piersicile sunt considerate fructe ale frumuseții: ele sunt utilizate activ în cosmetologie, deoarece au un efect bun asupra pielii, părului și unghiilor. Pulpa de piersici se adaugă la măștile de față – hidratează și vitaminizează pielea, o face moale și chiar radiantă, spune specialistul, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro