NUTRITIE SANATATE

Fructul care încetinește dezvoltarea bolilor Alzheimer și Parkinson

Fructul care încetinește dezvoltarea bolilor Alzheimer și Parkinson. O substanță care se găsește în frcute precum rodii, căpșuni și nuci restabilește capacitatea de a detecta și elimina celulele deteriorate la șoarecii care modelează boala Alzheimer, arată oamenii de știință într-o nouă lucrare.

Aceeași echipă de cercetători a descoperit anterior că o formă de vitamina B3 numită ribozid de nicotinamidă (NR) ajută la eliminarea mitocondriilor deteriorate din creier. Atunci când aceste sisteme de „curățare” neurologică sunt perturbate, gunoiul începe să se acumuleze, punând bazele unor boli neurodegenerative precum Alzheimer și Parkinson.

Mulți pacienți cu boli neurodegenerative se confruntă cu disfuncții mitocondriale, cunoscute și sub numele de mitofagie. Aceasta înseamnă că creierul are dificultăți în eliminarea mitocondriilor slabe, care astfel se acumulează și afectează funcția cerebrală”, spune biochimistul Wilhelm Bohr de la Universitatea din Copenhaga.

CITEȘTE ȘI: Fructele care ajută inima să fie sănătoasă: Consumă-le zilnic

„Dacă puteți stimula procesul de mitofagie, eliminând mitocondriile slabe, veți vedea niște rezultate foarte pozitive. ” A pune în mișcare aceste camioane de gunoi cerebrale înseamnă că o parte din acele gunoaie cerebrale legate de Alzheimer – care în cele din urmă contribuie la plăcile amiloide și încurcăturile neurofibrilare care caracterizează boala – pot fi eliminate, astfel încât întregul sistem să poată funcționa. un pic mai ușor pentru un pic mai mult timp.

În studiul lor anterior, șoarecilor cu un model al bolii Alzheimer (AD) li s-a administrat compusul NR ca supliment, reducând încurcăturile proteice și deteriorarea ADN-ului în creierul lor prin creșterea producției unei coenzime metabolice cheie numită nicotinamidă adenină dinucleotidă (NAD).

Fructul care încetinește dezvoltarea bolilor Alzheimer și Parkinson – Rodie

Acum, Bohr și colegii săi au descoperit că urolitina A, o substanță care se găsește în rodii, oferă creierului aflat în dificultate un impuls similar. Cercetătorii au descoperit că șoarecii model AD care au fost tratați pe termen lung cu urolitină A au avut abilități îmbunătățite de învățare, memorie și olfactive.

Aceasta afectează o proteină numită catepsină Z, care pare să fie hiperactivă în creierul AD și joacă un rol în inflamație. Tratamentul cu urolitină A a redus producția de proteină la un nivel egal cu cel al creierelor care nu suferă de Alzheimer. În absența acesteia, unele procese celulare care ajută la descompunerea deșeurilor biologice sunt restabilite.

S-a constatat, de asemenea, că tratamentul cu urolitină A modulează răspunsurile imune și alte căi fiziologice specifice bolii Alzheimer. Suplimentele de acest tip nu vor preveni sau vindeca neapărat boli precum Alzheimer, dar cercetări ca aceasta sugerează că pot ajuta organismul să continue să sorteze grămezile crescânde de resturi moleculare, încetinind potențial progresia bolii, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Aceste trei fructe delicioase îmbunătățesc calitatea somnului

„ Avantajul de a lucra cu o substanță naturală este riscul redus de efecte secundare ,” spune Bohr. Mai multe studii au arătat până în prezent că nu există efecte secundare grave în urma suplimentării cu NAD. Cunoștințele noastre despre urolitina A sunt mai limitate, dar, așa cum am menționat, studiile clinice cu urolitina A au fost eficiente în bolile musculare, iar acum trebuie să ne uităm la boala Alzheimer .”

Comentarii: