NUTRITIE SANATATE

Fructul care purifică sângele și este bun pentru ganglionii limfatici

onceuponachef.com

Fructul care purifică sângele și este bun pentru ganglionii limfatici. Acest fruct se distinge prin efectul său antiinflamator, tonic și hematopoietic. Coacăzul este cel mai util datorită conținutului său de fibre, substanțe pectinice, vitaminele C și E, spune gastroenterologul Lyudmila Sukhorukova. Acesta purifică sângele și are un efect pozitiv asupra funcției ganglionilor limfatici.

Beneficiile coacăzului negru pentru sânge, ganglionii limfatici și sănătate

„Coacăzul negru are un efect benefic asupra funcționării principalelor sisteme ale organismului. Conține fibre, pectină, vitaminele C și E, acizi grași polinesaturați și polifenoli. Datorită acestui fapt, acest fruct este folosit ca agent antiinflamator, tonic, vitaminic, hematopoietic, vasodilatator, purificator al sângelui, diuretic și diaforetic”, notează Dr. Sukhorukova.

CITEȘTE ȘI: Fructul, absolut necesar, de consumat perioada aceasta: Ajută în lupta cu răcelile de toamnă

Funcționarea ganglionilor limfatici

Potrivit gastroenterologului, coacăzul negru are un efect benefic asupra funcționării ganglionilor limfatici, a sistemului cardiovascular, a glandelor suprarenale și îmbunătățește imunitatea. Este recomandat pentru diabet, ateroscleroză, anemie, hipertensiune arterială și chiar leziuni cauzate de radiații.

Medicul a comentat, de asemenea, beneficiile tuturor tipurilor de coacăze negre – indiferent de culoarea fructului. Coacăzele roșii, de exemplu, sunt bogate în antioxidanți, vitamina A, vitaminele B și fitosteroli. Este folosit pentru a întări sistemul cardiovascular. Sucul de coacăze roșii scade temperatura și combate cu succes febra, mai ales la copii.

Plin de vitamine

Potrivit expertului, coacăzul alb este cunoscut ca fiind cel mai hipoalergenic dintre toate tipurile acestui fruct. De asemenea, este bogat în antioxidanți, vitamine B și fitosteroli. Utilizarea sa ajută la uciderea germenilor și a inflamațiilor.

Proprietățile vindecătoare ale fructului sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Coacăzul este considerat un depozit de vitamine și minerale. Valoarea definitorie a fructului este prezența vitaminei C, care întărește imunitatea la bolile virale.

Prezența beta-carotenului contribuie la îmbunătățirea vederii, la creșterea organismului, la producția de hormoni și la absorbția proteinelor. Prezența vitaminelor K, D, E și a altor elemente (fosfor, calciu, magneziu, fier) îmbunătățește funcția hepatică, are un efect pozitiv asupra inimii, sistemului nervos și este un excelent antidepresiv. Un decoct din frunze este eficient în gastrită, dezechilibru metabolic și diateză. Tincturile sunt folosite pentru cistită și uretrite.

CITEȘTE ȘI: Fructul care conține o vitamină rară, necesară pentru intestine și ficat

Încetinește îmbătrânirea

Acest fruct încetinește îmbătrânirea, accelerează întinerirea, normalizează metabolismul, favorizează dezvoltarea fătului în timpul sarcinii, elimină substanțele nocive, scade tensiunea arterială. La bărbați, întărește inima, previne bolile sistemului genito-urinar și crește potența, potrivit actualno.com.

Pentru copii – până la un an, se recomandă abținerea de la consumul de coacăze negre pentru a preveni apariția alergiilor. Sucul, diluat cu apă fiartă, întărește organismul copilului. Pentru copiii cu anemie – ajută la creșterea hemoglobinei și la creșterea în greutate.

Consumul admis de fructe proaspete pe zi este de aproximativ o treime de cană.

Comentarii: