NUTRITIE SANATATE

Fructul, consumat mai ales în perioada Crăciunului, care previne boli cronice și boli grave ale creierului

Fructul, consumat mai ales în perioada Crăciunului, care previne boli cronice și boli grave ale creierului. În timp ce în trecutul nu foarte îndepărtat, magazinele încărcate cu mandarine semnalizau sosirea Crăciunului, deoarece fructul suculent era disponibil în magazine doar înainte de sărbătorile luminoase de iarnă, astăzi puteți cumpăra mandarine în orice moment al anului.

Dar este sănătos să consumi atât de multe mandarine?

Fructul, consumat mai ales în perioada Crăciunului, care previne boli cronice și boli grave ale creierului

Răspunsul scurt la întrebarea dacă mandarinele sunt utile este pozitiv. Mandarinele oferă organismului doze generoase de vitamina C, care are grijă de sinteza colagenului, de articulații și protejează împotriva bolilor virale și gripale, deoarece stimulează sistemul imunitar. În prag de sezon gripal, putem mânca fără probleme încă o mandarină, există un motiv.

CITEȘTE ȘI: De ce să îți clătești gura cu apă imediat după ce ai mâncat mandarine

Bogate în antioxidanți

Mandarinele sunt bogate în antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi și protejează astfel celulele de aceștia. Antioxidanții joacă un rol important în prevenirea unor boli precum cele cardiovasculare, artrita și cancerul.

Prevenirea bolilor cronice

Capacitatea antioxidantă a vitaminei C este cunoscută și pentru efectele sale benefice asupra pielii și inimii, precum și pentru proprietățile sale de a combate cancerul. Nu mai puțin semnificativ este rolul flavonoidelor din mandarine în prevenirea bolilor cronice.

Prevenirea bolilor creierului

De asemenea, se crede că antioxidanții din mandarine sunt și un mijloc de prevenire a bolilor grave legate de activitatea creierului, cum ar fi schizofrenia, Alzheimer și Parkinson. Cercetările pe această temă sunt efectuate în principal pe animale și au rezultate promițătoare, dar sunt încă necesare studii suplimentare pentru a afirma cu îndrăzneală acest lucru.

Hidratante

Mandarinele sunt răcoritoare, hidratante și oferă organismului fibre, care sunt utile pentru sațietate și combaterea excesului de greutate. Excesul de greutate crește riscul de boli cardiovasculare, diabet și alte probleme de sănătate, ceea ce face importantă combaterea acestuia pentru sănătatea generală.

Citricele furnizează fibre insolubile precum celuloza și lignina, care ajută la reglarea apetitului, ceea ce poate promova pierderea în greutate. Mai mult, o substanță din mandarine împiedică acumularea grăsimilor în celulele grase și contracarează formarea de noi celule grase.

CITEȘTE ȘI: Cu ce să nu combini mandarinele: Alimentele pe care să nu le mănânci cu acestea

Cum afectează mandarinele funcția hepatică?

Se pare că mandarinele au într-adevăr un efect asupra ficatului, dar acesta este pozitiv și poate fi consumat în diverse boli hepatice. Se crede că mandarinele pot ajuta la refacerea ficatului. Mandarinele susțin activitatea ficatului, asociată cu eliminarea toxinelor.

Cu toate acestea, pacienții care iau medicamente pentru ficat ar trebui să-și consulte medicul înainte de a consuma mandarine cu generozitate, deoarece există dovezi incontestabile că mandarinele pot afecta medicamentele pentru ficat, precum și să reducă eficiența acestora, iar acest lucru poate fi periculos, potrivit actualno.com.

Comentarii: