NUTRITIE SANATATE

Fructul de sezon pe care să îl consumi în fiecare zi: Protejează creierul și inima

qualityappliancemn.com

Fructul de sezon pe care să îl consumi în fiecare zi: Protejează creierul și inima. Un fruct de sezon este extrem de benefic pentru creier și inimă, potrivit medicului rus Nata Gonchar.

Fructul de sezon pe care să îl consumi în fiecare zi: Protejează creierul și inima – Strugurii

Strugurii sunt un fruct delicios și sănătos, bogat în nutrienți, antioxidanți, fibre și vitamine. Acesta poate reduce riscul de obezitate și diabet și susține sănătatea creierului și a inimii. Strugurii suculenți impresionează nu numai prin gustul și proprietățile lor utile.

CITEȘTE ȘI: ‘Biblia’ vitaminelor: Efectul incredibil al extractului din sâmburi de struguri asupra sănătății

Acesta conține o cantitate mare de vitamine și minerale:

  • liposolubile – vitamina A, beta-caroten, alfa-caroten, E și K;
  • hidrosolubile – vitaminele C, B1, B2, B3 (PP), B4, B5, B6 și B9;
  • minerale – fosfor, potasiu, cupru și mangan

Coaja strugurilor negri (soiurile roșii și negre) conține flavonoide care favorizează formarea colagenului, ceea ce îmbunătățește starea pielii și a țesutului osos.

Strugurii conțin, de asemenea, resveratrol, un antioxidant puternic care ajută la combaterea radicalilor liberi și protejează organismul de îmbătrânirea prematură. Acesta activează proteine speciale, sirtuinele, care sunt responsabile de repararea celulelor deteriorate. De asemenea, fructele de pădure conțin fibre, care scad nivelul colesterolului, previn bolile de inimă și îmbunătățesc digestia.

Dar, cu o serie de boli și probleme de sănătate, fructul dulce poate dăuna organismului.

În ciuda proprietăților sale benefice, strugurii, ca și alte fructe și fructe de pădure, cresc secreția de suc gastric, ceea ce poate provoca o exacerbare a bolilor tractului gastro-intestinal:

  • gastrită cu aciditate ridicată;
  • ulcer gastric;
  • ulcer duodenal;

Fructul are efect laxativ, motiv pentru care nu este recomandat în caz de diaree și tendință la aceasta. De asemenea, nu se recomandă dacă sunteți predispuși la flatulență. În cazul insuficienței renale cronice, strugurii nu sunt nici ei recomandați, deoarece conțin cantități mari de potasiu, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Minunea naturii: Preparatul din struguri care previne cancerul şi încetineşte îmbătrânirea

Strugurii sunt unul dintre cele mai dulci fructe, cu un conținut ridicat de fructoză și glucoză, deci dacă aveți diabet și rezistență la insulină, ar trebui să-i evitați.

Deși este util pentru inimă în diagnosticarea bolilor cardiovasculare, trebuie să fim atenți la consumul acestui fruct. Motivul este că acest fruct poate interacționa cu medicamentele care sunt luate pentru bolile cardiovasculare, explică expertul.

Medicamentele speciale sunt prescrise pentru tratamentul anginei pectorale, al bolii coronariene, al consecințelor infarctului miocardic și al insuficienței cardiace cronice. Acestea pot provoca niveluri ridicate de potasiu în sânge, astfel încât persoanele care le iau nu ar trebui să mănânce cu moderație alimente bogate în potasiu, printre care se numără strugurii.

Comentarii: