NUTRITIE SANATATE

Fructul de vară bogat în magneziu care ajută la digestie și scade colesterolul

Fructul de vară bogat în magneziu care ajută la digestie și scade colesterolul. Pulpa suculentă a acestui fruct dulce nu este doar gustoasă, ci și foarte utilă. Nu ratați ocazia de a vă răcori cu pepene roșu..

Fructul de vară bogat în magneziu care ajută la digestie și scade colesterolul – Pepene roșu

În sezonul pepenilor, pepenele roșu ar trebui să fie pe masă cât mai des posibil, potrivit nutriționistului Ulyana Mironova. Și iată de ce:

1. Pepenele este o comoară de magneziu

180-250 mg per 100 g de pulpă (cu un necesar zilnic de aproximativ 500 mg). Există, de asemenea, mult potasiu în el – de la 64 la 338 mg, în funcție de soi, maturitate, condițiile de creștere, maturare și durata de depozitare. Împreună cu conținutul ridicat de apă, acest lucru determină cunoscutul efect diuretic al pepenelui.

CITEȘTE ȘI: De ce să nu arunci sâmburii de pepene roșu: Beneficiile pe care le au asupra sănătății – Cum îi poți consuma

2. Pepenele roșu este foarte bogat în carotenoizi

Acesta este numele a aproximativ 500 de substanțe naturale biologic active, similare în compoziție. Toate carotenoidele au un puternic efect antioxidant, blocând acțiunea radicalilor liberi. Unele dintre ele sunt precursori ai vitaminei A – aceasta se formează din ele în organismul nostru.

3. Pulpa de pepene este o sursă excelentă de fibre alimentare – solubile și insolubile

Acestea ajută la îmbunătățirea funcției intestinale, elimină toxinele din organism, favorizează creșterea microflorei intestinale benefice și reduc colesterolul.

4. Interiorul pepenelui conține citrulină

O substanță care în procesul de metabolizare se transformă în aminoacidul arginină, care la rândul său susține buna funcționare a inimii, stimulează circulația sângelui și susține buna funcționare a sistemului imunitar.

5. Pepenele roșu conține multe alte oligoelemente și vitamine extrem de importante

Acid folic și ascorbic, fier, vitaminele PP și B2… Lista este lungă.

6. Dintre carbohidrații din pulpa pepenelui, predomină fructoza

Este cu un ordin de mărime mai ușor de digerat decât glucoza și nu provoacă un „vârf de insulină” în organism, potrivit actualno.com.

7. Fără sodiu, grăsimi și colesterol

În pulpa de pepene galben hipocalorică (aproximativ 35-38 kcal la 100 g), nu există practic sodiu, grăsimi, colesterol.

CITEȘTE ȘI: Cum să cumperi cel mai DULCE pepene roşu

8. Calitățile gustative ale pepenelui sunt iubite de mulți oameni

Prin urmare, utilizarea acestui fruct dulce este cazul rar când lăcomia este doar pentru bine.

Comentarii: