Fructul de vară bogat în magneziu care ajută la digestie și scade colesterolul. Pulpa suculentă a acestui fruct dulce nu este doar gustoasă, ci și foarte utilă. Nu ratați ocazia de a vă răcori cu pepene roșu..
În sezonul pepenilor, pepenele roșu ar trebui să fie pe masă cât mai des posibil, potrivit nutriționistului Ulyana Mironova. Și iată de ce:
180-250 mg per 100 g de pulpă (cu un necesar zilnic de aproximativ 500 mg). Există, de asemenea, mult potasiu în el – de la 64 la 338 mg, în funcție de soi, maturitate, condițiile de creștere, maturare și durata de depozitare. Împreună cu conținutul ridicat de apă, acest lucru determină cunoscutul efect diuretic al pepenelui.
CITEȘTE ȘI: De ce să nu arunci sâmburii de pepene roșu: Beneficiile pe care le au asupra sănătății – Cum îi poți consuma
Acesta este numele a aproximativ 500 de substanțe naturale biologic active, similare în compoziție. Toate carotenoidele au un puternic efect antioxidant, blocând acțiunea radicalilor liberi. Unele dintre ele sunt precursori ai vitaminei A – aceasta se formează din ele în organismul nostru.
Acestea ajută la îmbunătățirea funcției intestinale, elimină toxinele din organism, favorizează creșterea microflorei intestinale benefice și reduc colesterolul.
O substanță care în procesul de metabolizare se transformă în aminoacidul arginină, care la rândul său susține buna funcționare a inimii, stimulează circulația sângelui și susține buna funcționare a sistemului imunitar.
Acid folic și ascorbic, fier, vitaminele PP și B2… Lista este lungă.
Este cu un ordin de mărime mai ușor de digerat decât glucoza și nu provoacă un „vârf de insulină” în organism, potrivit actualno.com.
În pulpa de pepene galben hipocalorică (aproximativ 35-38 kcal la 100 g), nu există practic sodiu, grăsimi, colesterol.
CITEȘTE ȘI: Cum să cumperi cel mai DULCE pepene roşu
Prin urmare, utilizarea acestui fruct dulce este cazul rar când lăcomia este doar pentru bine.