Fructul de vară care ne protejează de cancerul la stomac și la plămâni: Are o mare concentrație de caroten. Caisele sunt fructe cu un gust strălucitor, este imposibil să le confundați cu orice altceva.
Caisele pot satisface rapid foamea, sunt bogate în vitamine și oligoelemente și, de asemenea, au un efect vindecător asupra corpului uman.
Fructul de vară care ne protejează de cancerul la stomac și la plămâni: Caisele
Bogate în fier
Există o serie de boli în care caisele sunt utile pentru organism. Prezența fierului în caise, și în cantități mari, determină valoarea sa ca medicament pentru anemie, boli ale sistemului cardiovascular și altele legate de deficitul de potasiu.
CITEȘTE ȘI: Ce efect are asupra inimii și stomacului dacă mănânci caise zilnic
Normalizează digestia
Caisul este folosit pentru a normaliza digestia, ca laxativ ușor, pentru a subția flegma în tuse, pentru a potoli setea și chiar ca antipiretic.
Stimulent creștere pentru copii
Caisul este foarte util pentru copii, deoarece este un excelent stimulent al creșterii și îmbunătățește sănătatea.
Protejează împotriva cancerului
Potrivit The Health Site, oamenii de știință au demonstrat că caisele protejează organismul de cancerul de stomac, tract digestiv, vezică urinară, esofag și gât, precum și de plămâni, datorită prezenței unei concentrații ridicate de caroten în ele.
De exemplu: pentru a satisface nevoia zilnică de caroten a unei persoane, este suficient să beți un pahar de suc de caise sau să mâncați 5-6 caise proaspete sau, în ultimă instanță, 15-20 uscate.
Îmbunătățesc memoria
Fructele au capacitatea de a crește activitatea mentală și de a îmbunătăți memoria, iar toate acestea se datorează concentrației ridicate de substanțe precum fosforul și magneziul.
Bogate în fibre
Caisele proaspete și coapte conțin o cantitate semnificativă de fibre. Ele sunt sărace în calorii. Provitamina A din compoziția lor este un excelent antioxidant care previne dezvoltarea cancerului.
Fructele de caise sunt consumate sub diferite forme, proaspete, uscate (caise uscate, pastiluțe de caise), sub formă de sucuri delicioase, nectaruri și piure de caise.
Din caise se prepară și vodca de caise, o băutură alcoolică din care se fermentează și apoi se distilează piureul de caise. O caracteristică distinctivă a acestei băuturi este aroma sa bogată de caise.
CITEȘTE ȘI: Bolile pe care caisele uscate le vindecă
Caisele se consumă la fel ca migdalele, iar la stoarcere se obține lapte. Din sâmburii de caise se obține un ulei gras, care este utilizat activ în medicină ca solvent.
În medicina populară chineză, sâmburii de caise sunt utilizați în mod activ ca tonic pentru tusea uscată. De asemenea, se recomandă administrarea de sâmburi de caise zdrobiți în combinație cu alte plante medicinale tradiționale pentru boli precum bronșita, laringita, tusea convulsivă și nefrita.
Comentarii: