Românii au prins gustul fructului avocado, un produs originar din Mexic. O dovedesc cifrele impresionante ale ultimului Eurostat. Mai exact, România importă de 30 de ori mai mult avocado decât în urmă cu zece ani, potrivit datelor Eurostat.
CITEȘTE ȘI: Cum poți face un avocado crud să se coacă în 10 minute
Indiferent sub ce formă o fac, sunt mulţi cei care spun că mânâncă avocado destul de des. Poate chiar mai des decât fructele româneşti.
În ultimul deceniu, importurile şi implicit consumul de avocado au crescut în România de aproape 30 de ori. Şi au ajuns, potrivit statisticilor Eurostat, la peste 14 milioane de euro pe an. Principalele țări din care importăm avocado sunt Olanda, Germania și Franța.
CITEȘTE ȘI: Rețete INEDITE de preparare a fructului de AVOCADO
Româncele îl preferă în salate, părinţii îl introduc în alimentaţia copiilor, iar bărbaţii, în special cei care fac sală, îl consumă datorită conţinutului bogat de vitamine, minerale şi grăsimi. Atenţie însă! Consumul excesiv de avocado dăunează grav greutăţii!
CITEȘTE ȘI: Dieta cu AVOCADO. Reduce nivelul colesterolului și te ajută să scapi de kilogramele nedorite
Printre proprietățile acestui fruct se enumeră:
- este bogat în vitamine
- are un conținut mare de acid folic
- sporește absorbția betacarotenului si a licopenului
- ajută la îmbunătățirea vederii
- reglează valorile colesterolului
- luptă împotriva radicalilor liberi