NUTRITIE

Fructul pe care îl poți adăuga în apa în care fierb cartofii pentru piure: Gustul deosebit pe care îl dă acestui preparat

Fructul pe care îl poți adăuga în apa în care fierb cartofii pentru piure: Gustul deosebit pe care îl dă acestui preparat. Piureul de cartofi este o garnitură standard, care la prima vedere nu poate surprinde prin gustul său. Cu toate acestea, un ingredient suplimentar poate transforma acest simplu preparat de casă într-o garnitură cu un gust rafinat, precum cele din restaurantele scumpe.

Iar acel ingredient secret este un fruct accesibil și ieftin. Se pare că adaosul de fructe îmbunătățește semnificativ gustul piureului.

Fructul pe care îl poți adăuga în apa în care fierb cartofii pentru piure: Gustul deosebit pe care îl dă acestui preparat

Piureul de cartofi va deveni mult mai apetisant dacă va conține nu doar cartofi, ci și un măr. Se recomandă ca fructele să nu fie prea dulci. Un măr acru este alegerea perfectă.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în bucătărie: Cum să faci un piure cremos și gustos – Contează cartofii pe care îi alegi

Tăiați fructul în mai multe bucăți mici și puneți masa rezultată într-un recipient cu apă în care fierbeți piureul de cartofi. Un măr este suficient pentru 300 de grame de cartofi. În loc de lapte – puneți acesta în piureul de cartofi și acesta va deveni mai pufos și mai aerisit ca niciodată

Adăugați lapte proaspăt în oală. Conținutul trebuie apoi prelucrat cu ajutorul unei prese. Rezultatul final va fi un piure de cartofi non-standard și incredibil de gustos.

Exemplu de rețetă pentru prepararea piureului de cartofi

Ingrediente necesare:

  • cartofi – 700 g
  • lapte – 150 g
  • sare după gust
  • unt – 60 gr
  • 1 măr

Etape de gătit

Laptele poate fi înlocuit cu smântână, astfel că piureul va fi și mai fraged, dar și mai caloric. Cojiți cartofii, spălați-i și puneți-i într-o oală cu apă rece sărată. Dacă folosiți cartofi mari sau pur și simplu doriți să grăbiți timpul de gătire, este recomandat să tăiați cartofii în mai multe bucăți de aceeași mărime.

Aduceți apa la fierbere și fierbeți la foc moderat. Adăugați mărul, tăiat în bucăți. Verificați dacă s-au fiert cu un cuțit sau o furculiță, dacă o bucată se rupe ușor, atunci cartofii sunt gata.

Scurgeți tot lichidul din oală. Pasați masa fiartă folosind o presă de cartofi cu găuri. Nu trebuie să folosiți un blender de imersie, altfel masa poate deveni vâscoasă și lipicioasă.

CITEȘTE ȘI: Secretul preparării celui mai bun piure de cartofi, dezvăluit de un bucătar chef francez. Rețeta i-a adus acestuia stea Michelin

Într-o cratiță, încălziți untul și laptele până se dizolvă complet și turnați-l peste cartofi. Nu trebuie folosit lapte rece, altfel piureul se poate dovedi a avea o nuanță cenușie, potrivit actualno.com.

Continuați să pasați cartofii până când obțineți o consistență omogenă, fără cocoloașe. Gustați și ajustați gustul cu sare dacă este necesar. Piureul de cartofi este gata, se servește cald. Pentru frumusețe și aromă, puteți presăra mărar proaspăt deasupra. Poftă bună!

Comentarii: