Mici, groase, în formă de suliţă şi de un verde-argintiu, frunzele de măslin ascund calităţi excepţionale, având aplicaţii terapeutice dovedite ştiinţific.
Originar din Siria, măslinul este utilizat din timpuri străvechi. Babilionienii şi egiptenii foloseau frunzele pentru a trata febra, malaria, bolile digestive, iar în Evul Mediu, datorită proprietăţilor antibacteriene pe care acestea le au, erau recomandate în ciumă şi holeră.
Potrivit mai multor studii efectuate în Elveţia, Italia, Egipt şi Spania, extractul de frunze de măslin reduce tensiunea arterială, după o cură de 8 săptămâni. În cadrul unei cercetări, persoanele cu hipertensiune au primit capsule cu extract din frunze de măslin (între 500 şi 1000 mg), în fiecare zi, timp de 2 luni. Rezultate foarte bune au obţinut pacienţii care au luat doza mai mare, potrivit clicksanatate.ro.
CITEȘTE ȘI: Combinaţia anti-toxine: Beneficiile consumului de zeamă de lămâie cu ulei de măsline
Extractul de frunze de măslin este un remediu la-ndemână care previne depozitarea colesterolului pe pereţii vaselor sangvine, arată un studiu realizat de oamenii de ştiinţă africani. Aceştia spun că leacul scade cu până la jumătate riscul apariţiei aterosclerozei.
În plus, consumate sub formă de pulbere, în asociere cu ulei de măsline virgin, frunzele de măslin previn formarea cheagurilor de sânge şi deplasarea lor.
În cazul în care ţi-ai făcut analize şi medicul ţi-a spus că ai colesterolul „rău“ mare, urmează o cură cu extract de frunze de măslin. Mai multe cercetări recente arată că valorilor colesterolului scad cu 17% dacă sunt administrate în fiecare zi între 800-1000 mg de extract de frunze de măslin, 4 săptămâni. Cercetătorii spun însă că se obţin aceste rezultate numai dacă tratamentul este însoţit şi de o dietă în care au fost înlocuite grăsimile animale cu ulei de măsline virgin.
Te confrunţi cu durere sau arsură în timpul urinării, senzaţii de înţepeneală în partea de jos a spatelui şi simţi nevoia frecventă de a urina, fără a elimina însă o cantitate normală? Este posibil să fie vorba de cistită. De ajutor în această problemă este cura cu extract de frunze de măslin, timp în care se iau 1.200 mg zi de zi, 2 săptămâni. Tratamentul este eficient în caz de infecţie cu E.coli (care produc 80-90% din infecţiile urinare) şi cu Staphylococcus aureus.
Dacă ai herpes bucal, ţine 14 zile o cură cu extract de frunze de măslin (800-1200 mg /zi). Concomitent, aplică de 3 ori pe zi pe locul afectat, câteva minute, o pastă pe care o obţii din combinarea unei capsule cu extract de frunze de măslin şi 1-2 picături de tinctură de coada-şoricelului.
Febra, durerile de cap, cele musculare şi vertijul sunt semne evidente ale gripei. Pentru a preveni complicaţiile şi a grăbi vindecarea, este bine să iei măsuri din timp. Încă din faza incipientă ia câte 1.200 mg de extract de frunze de măslin. Urmează cura 10-14 zile. Atenţie! Cei cu infecţii grave se pot confrunta cu stări de greaţă, oboseală şi dureri de cap în primele zile de administrare a extractului de măslin.
Bacteriile Klebsiella pneumoniae şi Mycobacterium tuberculosi sunt vinovate de apariţia pneumoniei şi a tuberculozei. Întrucât frunzele de măslin au efecte antiinfecţioase, pe lângă tratamentul recomandat de medic, poţi încerca o cură cu extract de frunze de măslin, 30 de zile. Fă pauză 15 zile, după care reia tratamentul.
… incidenţa cancerului este mai scăzută în ţările în care se consumă frunze de măslin, sub formă de ceai sau de macerat în ulei? Mai mult decât atât, studii recente arată că extractul de frunze de măslin previne apariţia tumorilor.