NUTRITIE

Fursecuri cu fistic, un deliciu în orice sezon

Pentru că iarna este aproape, iar vremea rece de afară ne împinge tot mai mult la căldura din case, e momentul potrivit să pornim cuptoarele și să începem pregătirile pentru sărbătorile care urmează.

CITEȘTE ȘI: Biscuiții delicioși din magazin, preparați acasă

Fursecuri cu fistic, un deliciu în orice sezon

Frursecurile sunt dulcele care se potrivește cu orice: o cană fierbinte de ceai, o cafea bună sau pur și simplu un pahar cu lapte.

Ingrediente:

  • 4 gălbenușuri
  • 320 g unt minim 80% grăsime
  • 500 g făină
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 lingură suc de lămâie
  • un vârf de sare

Pentru ganache-ul de fistic avem nevoie de 200 g ciocolată albă topită cu 100 ml frișcă lichidă și cu 2 linguri pastă de fistic.

Când ciocolata se răcește, adăugăm 50 g unt și mixăm pentru 3 minute.

Fursecuri cu fistic, un deliciu în orice sezon

Tăiem untul cubulețe, adăugăm apoi gălbenușurile, sarea și zahărul pudră și mixăm.

Urmează să turnăm făina și sucul de lămâie.

Mixăm din nou până se omogenizează bine și compoziția se poate desprinde de pe vas.

Modelăm o bilă de aluat, o înfășurăm în folie alimentară și o punem la frigider pentru cel puțin o oră.

După ce aluatul a stat destul timp la frigider, îl întindem pe masa de lucru și decupăm cu o formă rotundă de biscuiți.

Pentru a obține gaura aceea mică din mijlocul biscuiților e nevoie să decupați o gaură  din fiecare biscuite cu un dop de sticlă sau ce aveți la îndemână.

Așezăm biscuiții în tavă, pe foaie de copt și îi băgăm în cuptorul preîncălzit la 160 °C pentru 8-10 minute sau până vedeți că au culoarea aurie.

CITEȘTE ȘI: Gustarea de dimineață de la cafea- biscuiți Linzer

După ce se răcesc, începeți să puneți câte o linguriță de cremă de fistic pe biscuitele întreg, apoi acoperiți-l cu un biscuite tăiat cu forma mică la mijloc.

Deasupra presărați zahăr pudră.

 

Comentarii: