NUTRITIE SANATATE

Gătește cel mai popular pește la cuptor ca să impresionezi prin finețea gustului

Alături de păstrăv, dorada este unul dintre cei mai populari pești pentru gătit, preferat de toată lumea pentru carnea sa albă și fină.

Este un pește slab, ușor digerabil, cu o carne bogată în Omega 3 și 6, în fosfor, calciu, fier, vitamina B 12 și glucide.

De asemenea, dorada este și o sursă importantă de proteine, conținând cei 9 aminoacizi esențiali pentru corpul nostru.

Aceste proteine ​​joacă un rol cheie în formarea enzimelor digestive, a hormonilor și a țesuturilor, cum ar fi pielea și oasele.

Versatilitatea și gustul delicat și aromat fac din doradă un pește apreciat în toată lumea.

CITEȘTE ȘI: Peștele mult mai sănătos decât somonul: Costă și mai puțin – Exquis

Gătește cel mai popular pește la cuptor ca să impresionezi prin finețea gustului

Ingrediente:

  • 2 dorade
  • 300 g baby cartofi
  • 1 cățel usturoi
  • 2 bucăți de ceapă verde
  • 350 ml supă de pasăre sau de legume
  • 350 ml vin alb sec
  • 70 g unt
  • 1 frunză dafin
  • 1 lămâie galbenă
  • roșii cherry
  • sare, piper
  • mărar proaspăt

CITEȘTE ȘI: Cel mai simplu mod de a pregăti peștele – Exquis

Gătește cel mai popular pește la cuptor ca să impresionezi prin finețea gustului

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 200°C.

Curăță ceapa și cartofii, adaugă-i într-o tavă, apoi presară deasupra lor usturoiul zdrobit.

Toarnă peste legume supa de pasăre sau legume și vinul alb sec.

Condimentează cu sare și piper, apoi adaugă frunza de dafin.

Adaugă jumătate din cantitatea de unt, tăiat în cuburi.

Coace legumele la cuptor, timp de 45 de minute.

Scoate vasul din cuptor, adaugă cele două dorade peste cartofi, condimentează-le cu sare și piper și, din loc în loc pune câteva bucăți de unt.

Adaugă feliile de lămâie, mărarul tocat și roșiile cherry tăiate în jumătăți.

Lasă dorada cu legume la cuptor, timp de 45 de minute.

Dorada este gata atunci când peștele este gătit.

Servește preparatul cu pâine proaspătă de casă.

Comentarii: