NUTRITIE SANATATE

Gătitul în crustă de sare- tehnica care scoate în evidență toate aromele

Foto: thealternativedaily.com

Gătitul în crustă de sare este o tehnică de gătit veche prin care carnea, peştele sau legumele sunt învelite într-o coajă de sare înainte de gătit. O crustă de sare tradiţională este făcută prin amestecarea sării cu apă pentru a forma o pastă groasă, cu care este învelit preparatul înainte de a-l coace în cuptor.

CITEȘTE ȘI: Mici secrete pentru prepararea peștelui la grătar

Gătitul în crustă de sare- tehnica care scoate în evidență toate aromele

Crustă de sare poate fi adaptată pentru a se potrivi uşor cu orice fel de mâncare. Atunci când este aplicată corect, crusta acţionează ca un sigiliu în jurul preparatului, reţinând aromele naturale în interior prin crearea unui cuptor în interiorul altui cuptor.

Sarea este un conducător slab al căldurii. Aceasta înseamnă că permite un transfer lent al căldurii în interiorul crustei. Astfel preparatele cu crustă de sare vor fi gătite natural în mod „scăzut şi lent”, mai puţină deteriorare a structurii fibrelor prin gătire şi menţinerea mai multor sucuri naturale.

Ierburile şi condimentele pot fi amestecate cu sarea pentru a crea mai multă aromă.

Gătitul în crustă de sare- tehnica care scoate în evidență toate aromele

CITEȘTE ȘI: 4 alimente proteice care scad colesterolul pentru cei peste 40 de ani

Crusta tradiţională de sare este făcută din sare şi apă care este amestecată într-o pastă şi aplicată pe preparat. O alternativă mai modernă este amestecarea sării şi a albuşurilor de ou pentru a forma un aluat de sare, cu care poate fi apoi învelit şi sigilat preparatul.

În ceea ce priveşte problemele de sănătate, nu recomandăm să mănânci zilnic mâncăruri de acest gen. Ca întotdeauna, moderarea este cea mai bună.

Cel mai important lucru de făcut este să cumpăraţi o sare de bună calitate, care nu conţine aditivi. Opţiunile bune sunt sarea roca din Himalaya, sarea de mare celtică sau sarea Kosher. Aceste tipuri de sare chiar vin cu beneficiul suplimentar al mineralelor sănătoase, cum ar fi potasiul şi magneziul.

Comentarii: