Gazpacho andaluz este o supă spaniolă preparată cu legume crude și servită rece.
Această supă fresh nu presupune fierbere și mai mult de atât, pe cât de rapid se face, pe atât este de gustoasă.
Se potrivește perfect celor care aderă la un stil de viață sănătos, iar dacă alegeți legume bio, vă asigur că gustul delicious oferit de acest preparat vă va satisface pe deplin.
CITEȘTE ȘI: Supa care îți oferă o alimentație echilibrată și plină de vitamine – Exquis
Gazpacho andaluz pentru iubitorii preparatelor sănătoase și pline de vitamine
Ingrediente:
- 3 kg roșii bine coapte
- 200 g ardei verde
- 50 g ceapă albă
- 175 g castraveți
- 1 cățel de usturoi
- 50 ml oțet de vin
- 40 g sare
- 75 ml ulei de măsline
- 60 g pâine albă uscată sau crutoane
- 200 ml apă rece
- 2-3 ouă fierte tari
CITEȘTE ȘI: Supa cremă de linte, bogată în proteine și fibre, un aport pentru menținerea sănătății – Exquis
Gazpacho andaluz pentru iubitorii preparatelor sănătoase și pline de vitamine
Mod de preparare:
Tăiați mărunt roșiile, ardeii, ceapa, usturoiul și castraveții. Păstrați o parte din legumele tăiate pentru decor (aproximativ 8-10 linguri).
Înmuiați pâinea în apă rece, apoi amestecați-o cu legumele, într-un castron. Adăugați oțet, ulei și sare.
Lăsați amestecul să stea la rece timp de cel puțin 2 ore.
Treceți acest amestec printr-un mixer electric și apoi dați-1 printr-o strecurătoare. Verificați dacă mai are nevoie de sare și păstrați-1 la rece pană la service.
Tăiați mărunt ouăle fierte și amestecați-le cu pâine albă uscată și legumele păstrate pentru ornare.
Servire
Serviți gazpacho andaluz rece și presărați deasupra lui amestecul de legume, pâine și ouă.
Comentarii: