Proteinele pe care le găsim mai ales în carne fac parte dintr-o dietă sănătoasă. Dar, dacă rinichii nu funcţionează normal, prea multe proteine îi suprasolicită. Este posibil să fie nevoie de porţii mici de proteine de diferite tipuri. Peştele, ouăle, fasolea şi nucile sunt surse bune. Ce alte alimente mai pot fi în această situaţie?
La unele persoane, prea multă sare creşte tensiunea arterială şi lezează rinichii. Totodată, o cantitate prea mare de sare poate avea legătură cu pietrele la rinichi care determină semne precum greţă, dureri severe şi probleme la urinare, potrivit adevarul.ro.
CITEȘTE ȘI: Semnal de ALARMĂ lansat de medici: Afecţiunea comună care îţi distruge rinichii
Fumatul nu doar că înrăutăţeşte tensiunea arterială şi diabetul – două cauze care au legătură cu bolile de rinichi, dar poate interfera şi cu medicaţia luată pentru a-i trata. Totodată, fumatul reduce fluxul sanguin către rinichi şi poate cauza probleme persoanelor care au deja o boală de rinichi.
Mai mult de două băuturi carbogazoase cresc riscul de boli de rinichi. Potrivit unui studiu în domeniu, rinichii femeilor care au o astfel de dietă timp de 20 de ani, funcţionează cu 30% mai puţin, comparativ cu celelalte. Rinichii au nevoie de apă pentru a funcţiona aşa cum trebuie. Deshidratarea îi distruge. Nu bem suficientă apă dacă urina nu este colorată în galben deschis.
Aspirina, ibuprofenul, acetaminofenul şi alte medicamente luate sistematic pot leza rinichii. Asta nu înseamnă că nu putem lua astfel de medicamente, ci că trebuie să vorbim mai întâi cu medicul.
CITEȘTE ȘI: Condimentul minune: Te scapă de pietrele de la rinichi și de alte afecțiuni
Suprasolicitarea la sală poate produce un sindrom caracterizat prin distrugerea ţesutului muscular striat. Substanţe toxice ajung în sânge şi în rinichi şi îi pot leza. Celor care îşi doresc musclatură frumoasă li se recomandă să o obţină treptat, prin exerciţii fizice regulate şi să nu apeleze la steroizi.