NUTRITIE

Ghiveciul de legume, hrana potrivită pentru sezonul cald

Suntem în plină vară! Mâncarea ne dă bătăi de cap în fiecare zi.

Ne dorim să facem o magie prin care să avem pe masă cea mai bună mâncare, ușor de făcut și de asemenea, ușoară pentru stomac.

Ce poate fi mai bun decât o porție de ghiveci de legume lângă o lingură de orez?

CITEȘTE ȘI: Ratatouille- faimoasa rețetă de ghiveci franțuzesc

Ghiveciul de legume, hrana potrivită pentru sezonul cald

Pentru a prepara acest ghiveci rapid avem nevoie de:

  • 3 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 4 ardei grași
  • 3 roșii mari de casă
  • 1 vânătă
  • sare, piper
  • puțin ulei
  • 1 linguriță de zahăr

Ghiveciul de legume, hrana potrivită pentru sezonul cald

Mod de preparare:

Într-o tigaie wok punem uleiul la încins, apoi tăiem cepele julien (felii) și le punem la călit.

Cât timp se călește ceapa, curățăm morcovii și îi tăiem și pe ei felii, urmând să îi punem peste ceapă.

Pasul următor este să dăm roșiile pe răzătoarea mare și să le punem peste ceapa și morcovul din tigaie.

Cât timp fierb roșiile și se formează un sos, ne apucăm să tăiem felii ardeii grași.

Îi punem și pe aceștia peste sosul obținut mai sus,apoi adăugăm sare și piper după gust.

Ultimul pas este să spălăm bine vânăta, îi tăiem capeții și apoi o tăiem bucăți mai mici, după cum preferați.

Punem și vânăta peste celelalte legume și le lăsăm la fiert, la foc mic pentru 10-15 minute, amestecând din când în când.

CITEȘTE ȘI: De ce bucătarii experimentați gătesc legumele cu apă minerală? Răspunsul vă va surprinde!

Când ghiveciul e gata, puteți adăuga o linguriță de zahăr pentru a diminua aciditatea roșiilor.

Ghiveciul îl puteți servi lângă o lingură de orez. E delicios de gustos!

 

Comentarii: