Cafeaua, elixirul nostru zilnic, este arhicunoscută pentru proprietățile sale benefice. O serie de cercetări au legat consumul de cafea de prevenirea unor boli precum demenţa sau tulburările metabolice. Bineînţeles, nu putem lăsa la o parte efectul ei revigorant şi plusul de energie pe care ni-l dă ori de câte ori avem nevoie.
Totuşi, pentru ca efectele benefice să fie păstrate, trebuie să evităm anumite obiceiuri legate de depozitarea sau prepararea cafelei, care diminuează aceste beneficii.
Exsită greşeli pe care le fac toţi oamenii în legătură cu cafeaua, fie că vorbim despre mituri legate de provenienţa ei, fie că vorbim despre depozitarea acesteia sau prepararea ei. Mai jos puteţi vedea unele dintre cele mai comune astfel de greşeli, informează FoxNews.
Ți se spune mereu să bei 2 litri de apă pe zi, dar ai idee DE CE?
Știi CÂND și CUM trebuie să bei apă pentru a ajunge la greutatea ideală?
Cumperi cafea măcinată
Cu toţii ne înghesuim să cumpărăm cafea măcinată şi fugim de cafeaua boabe, fie pentru că găsim plictisitor şi mult prea complicat să o râşnim noi acasă, fie pentru că ne e mai uşor şi mai la îndemână să o procurăm gata măcinată. Experţii în chimie alimentară spun că aceasta din urmă conţine mai mulţi radicali liberi care pot contribui la apariţia stresului oxidativ şi a diferitelor inflamaţii în organism.

Păstrezi cafeaua în ambalajul original după deschidere
Cafeaua trebuie depozitată în recipiente în care să nu pătrundă aerul. Astfel, cafeaua îşi va păstra proprietăţile în ceea ce priveşte sporirea antioxidanţilor în corpul uman.
Bei cafea prea de dimineaţă
Specialiştii recomandă ca ceaşca de cafea să fie băută undeva între orele 10 şi 12 dimineaţa, pentru ca atunci scade nivelul de cortizol din organism şi simţim nevoia de un plus de energie. O cafea băută în grabă dimineaţa la ora 7 nu ajută mai deloc.
Stresul întoarcerii din concediu? Metode care alungă nostalgia post-vacanță
O NOUĂ modă în rândul tinerelor. Bărbații sunt disperați!
Bei prea multă cafea
Excesele nu sunt recomandate niciodată. Această regulă se aplică şi când vine vorba de cantitatea de cafea pe care o bem zilnic. O ceaşcă de 225 ml pe zi este de ajuns pentru organism. Orice depăşeşte această cantitate poate conduce la efecte nedorite, mai ales în cazul persoanelor care suferă de diabet, anxietate sau au probleme cu refluxul gastroesofagian.

Pui prea mult zahăr în cafea
Unul dintre cele mai mari avantaje ale cafelei este acela că stabilizează nivelul de zahăr din sânge şi reduce riscul apariţiei diabetului de tip 2, mulţumită antioxidanţilor pe care îi conţine. Aşadar, atunci când îndulcim în mod excesiv cafeaua, nu facem altceva decât să o transformăm într-un desert, care nu mai are nimic în comun cu originalul.
Cafea după beţie? Nici nu te gândi! Cinci metode eficiente pentru a scăpa de mahmureală
FOTO/ Gafă monumentală la Hollywood! Unul dintre sâni i-a ieșit din rochie!
Bei din aceeaşi cafea o zi întreagă
Bem de câteva ori dintr-o ceaşcă de cafea, apoi o uităm undeva pe birou şi ne întoarcem la ea doiă ore mai târziu şi tot aşa. Acest lucru este greşit. Cu cât este lăsată mai mult în ceaşcă, aciditatea cafelei creşte, putând duce la apariţia arsurilor gastrice şi a indifestiei şi, totodată, atacă smalţul dinţilor.
Comentarii: