Greu de crezut dar zahărul chiar poate vindeca anumite boli: Despre ce e vorba. Zahărul este considerat unul dintre cele mai nocive ingrediente din alimente și nu întâmplător i se spune „otrava albă”.
Dar oamenii de știință de la Universitatea din Washington au reușit să infirme această afirmație. Potrivit acestora, acesta poate fi benefic în anumite boli.
Greu de crezut: Zahărul și beneficiile sale neașteptate
În urma studiului, oamenii de știință au ajuns la concluzia că unele tipuri de zahăr pot fi bune pentru organism. În special, acestea sunt benefice în tratamentul aterosclerozei. Oamenii de știință sunt convinși că această proprietate benefică a zahărului se datorează conținutului său de glucoză. Această substanță stimulează activitatea sistemelor imunitar și endocrin.
Diabetul de tip 2
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Washington, zahărul poate fi folosit chiar și în tratamentul diabetului de tip 2.
CITEȘTE ȘI: Leguma care poate scădea nivelul ridicat de zahăr din sânge: Se găsește în orice gospodărie
Aceștia explică faptul că, în doze mici, glucoza acționează ca un activator al imunosupresoarelor. Aceștia sunt cei care neutralizează bacteriile dăunătoare din organism.
Experții au ajuns la aceste concluzii după ce au efectuat cercetări pe șoareci de laborator. Concluzia lor este că substanța trehaloză le permite de fapt rozătoarelor să elimine mai rapid excesul de glucoză din organism.
Concluzia oamenilor de știință este că, în cantități mici, zahărul are o altă proprietate utilă – curăță sistemul circulator de toxine și diverse depozite.
De ce ar trebui să se bea cafeaua cu zahăr?
De obicei, întâlnim recomandări de a consuma cafeaua fără zahăr, deoarece acest ingredient este dens caloric.
CITEȘTE ȘI: Ce să NU mănânci când ești foarte obosit: Alimentele care cresc nivelul de zahăr și de insulină din sânge
Adăugarea sa schimbă semnificativ gustul băuturii. Acest proces are loc la nivel molecular. Adăugarea de zahăr în cafea îi schimbă textura, deși îi maschează gustul amar ascuțit. Componenta dulce modifică compoziția băuturii finite, deoarece moleculele de cofeină și de apă se amestecă în mod egal.
Dar cafeaua ar trebui totuși să fie băută cu zahăr. La această concluzie au ajuns oamenii de știință de la Universitatea din Barcelona, care au realizat un studiu condus de prof. Josép Glabulosa.
Consumul de cafea ajută la saturarea organismului cu cofeină, care ajunge și în creier. Ca urmare, activitatea cerebrală începe să crească brusc.
Comentarii: