REVIEW SANATATE

Ai grijă cum foloseşti toaletele publice! 10 reguli pentru a evita îmbolnăvirea

O toaletă publică nu este chiar cel mai curat loc din lume sau cel mai plăcut de vizitat, doar că, uneori, circumstanțele te împing s-o faci.

Toaletele publice sunt folosite de foarte mulți oameni și, prin urmare, sunt locul unde se dezvoltă un mare număr de bacterii și microbi. Există câteva reguli despre cum să folosești toaletele publice și sperăm că acestea te vor ajuta pe viitor.

1. Folosește cel mai curat compartiment

Încearcă să alegi cel mai curat compartiment când te duci la toaletă și este bine de știut că multă lume preferă locurile mai îndepărtate în detrimentul primelor uși. Așadar, fii mai atentă la primul WC, deoarece va fi cea mai bună alegere, recomandă feminis.ro.

2. Nu-ți pune lucrurile pe jos

Nu pune nimic pe podeaua unei toalete publice, deoarece microbii, praful de pe pantofi și nu numai se vor transfera cu ușurință pe lucrurile tale apoi pe mâini. Geanta ta merită ceva mai bun, atârn-o de clanță eventual.

CITEȘTE ȘI: PERICOLELE din sala de fitness! Ce echipament are cei mai mulţi microbi

3. Trebuie să ai mereu la tine propriul acoperământ pentru vasul de toaletă

Este inutil să acoperi vasul de toaletă cu hârtie igienică, mai bine ai la tine propriul set de protectoare pentru WC. Acestea pot fi găsite în magazinele de specialitate și se aruncă imediat după prima folosire.

4. Trage apa inteligent

Motivele pentru care butoanele de tras apa sunt pline de microbi au devenit deja evidente, prea multe mâini murdare care ating suprafața lor. Când trebuie să tragi apa, înfășoară-ți degetul în hârtie igienică și apasă butonul, apoi aruncă imediat hârtia în coș. La sfârșit, întoarce-te rapid și ieși din compartiment, pentru ca stropii care se înalță să nu te contamineze.

5. Spală-te pe mâini cu apă cât mai caldă și săpun

Spală-te pe mâini cu apă caldă pentru că ea efectiv îndepărtează microbii. Dacă este posibil, folosește și săpun. Fă această operațiune pentru cel puțin 20 de secunde.

CITEȘTE ȘI: Concluzia ŞOCANTĂ a medicilor: Folosim toaleta greşit! Care este de fapt poziţia corectă

6. Usucă-te pe mâini cu prosoape din hârtie

Nu te usca pe mâini cu aer, deoarece microbii supraviețuiesc într-un mediu umed și cald. Mai bine caută un container cu prosoape din hârtie. Asigură-te că folosești numai hârtii curate, de unică folosință.

7. Nu atinge clanța ușii cu mâna goală

Clanța este un alt suport foarte bun pentru microbi și este atinsă de foarte multe ori chiar de persoane care nu se spală deloc pe mâini. Tocmai de aceea, înainte de a părăsi toaleta, folosește un șervețel sau un prosop de hârtie, pe care să-l arunci imediat la primul coș de gunoi.

8. Folosește gel antibacterial

Trebuie să ai mereu în geantă un gel de mâini, pentru că este folositor atunci când mergi la toaletă sau folosești mijloacele de transport în comun. Acest igienizant poate fi cumpărta din farmacii și din supermarket.

9. Păstrează la îndemână propria hârtie igienică sau propriul pachet de șervețele umede

Viața este neprevăzută și n-ai de unde știi când toaleta publică rămâne fără hârtie, deci este mai bine să fii prudentă și să anticipezi astfel de situații. Cară în geantă măcar un pachet de șervețele dacă nu chiar hârtie igienică.

10. Nu ezita să anunți conducerea sau autoritățile despre o toaletă murdară

Companiile moderne au mare grijă de spațiile lor și dau bani grei pe serviciile de curățenie, tocmai de aceea n-ar trebui să eziți să anunți pe cineva că anumite lucruri sunt în neregulă. Sesizarea ta va ajuta ompania să devină mai bună, deoarece nimeni nu-și dorește intervenția unui medic sau un scandal public.

CITEȘTE ȘI: PERICOLUL din mașina ta! Autoturismul conține de 9 ori mai multe bacterii decât o toaletă publică / STUDIU

BONUS: Dacă ai un bebeluș

Dacă ai un copil mic, ce necesită schimbat, ține mereu la îndemână următoarele lucruri:

Un scutec sau așternut de unică folosință care să poată fi întins sub cel mic, ca pielea lui să nu atingă suprafața băii;
Șervețele umede;
Antiseptic.

Comentarii: