NUTRITIE SANATATE

Gustarea care reduce riscul de a face cancer

rd.com

Gustarea care reduce riscul de a face cancer. Gustările sunt o modalitate excelentă de a alimenta organismul între mesele mai mari din timpul zilei. De fapt, gustările pot chiar ajuta la reducerea riscului de cancer . 

Institutul American pentru Cercetarea Cancerului estimează că între 30 și 40% din toate tipurile de cancer pot fi prevenite printr-o dietă adecvată și exerciții fizice. Așa că se pare că ceea ce mâncăm atunci când ne este foame este foarte important.

În acest context, medicul oncolog Dr. Lori A. Alphonse indică o gustare care poate reduce riscul de cancer.

CITEȘTE ȘI: Consumă roșiile cu această legumă: Organismul va absorbi mai bine licopenul, substanța care te protejează de cancer

Gustarea care reduce riscul de a face cancer

Atunci când Dr. Alphonse vrea o gustare după-amiaza, ea ajunge la nuci amestecate. Acestea sunt migdalele, caju și fisticul preferate de ea.

„Aceste gustări sunt o sursă excelentă de proteine și cresc nivelul de energie în caz de oboseală după-amiaza”, spune ea categoric. Potrivit unui studiu din 2023, consumul a doar 28 de grame de nuci pe zi (aproximativ o mână de nuci) a fost asociat cu o reducere cu 21 la sută a mortalității prin cancer. Acest lucru se datorează faptului că nucile sunt o sursă excelentă de compuși bioactivi care ajută la reducerea inflamației și împiedică celulele canceroase să se formeze sau să se înmulțească.

Nucile sunt o sursă excelentă de proteine, fibre, vitamina E și acid folic, toți nutrienți care joacă un rol cheie în prevenirea cancerului. Atunci când cumpărați nuci, Dr. Alphonse sfătuiește să le alegeți pe cele fără adaos de zaharuri și sare.

CITEȘTE ȘI: Diagnosticată cu cancer și metastaze în corp, Teodora, fiica lui Meme Stoica nu a făcut chimioterapie: Cum s-a vindecat

Dacă doriți să le adăugați aromă, le puteți presăra cu diferite condimente, cum ar fi rozmarin, cimbru sau turmeric, potrivit actualno.com.

Comentarii: