Gustarea delicioasă de vară: Cum prepari salata de vinete cu ardei copți. Vara este momentul în care savurezi din plin salata de vinete, însă dacă te-ai plictisit de varianta clasică îţi propunem să încerci salata de vinete cu ardei copţi. E mult mai gustoasă decât aceasta şi se prepară la fel de repede.
– un kilogram de vinete coapte
– doi ardei capia copţi
– o ceapă roşie
CITEȘTE ȘI: Vinetele, ideale în regimurile de slăbit. Alte beneficii pentru sănătate
– un gălbenuş de ou
– o linguriţă muştar
– 250 ml ulei
– sare
– puţină zeamă de lămâie
Curăţă bine vinetele şi ardeii copţi, după care lasă-i la scurs.
Între timp, pe un blat din lemn, taie ceapa roşie mărunt, după care pune vinetele peste ea şi mărunţeşte-le cu ajutorul tocătorului de vinete, din lemn.
CITEȘTE ȘI: Cea mai bună zacuscă de vinete: Reţetă delicioasă din Ardeal
Ardeii se taie sub formă de fâşii, după care amestecă-i cu vinetele, recomandă clickpentrufemei.ro.
Prepară maioneza amestecând gălbenuşul cu muştarul, după care adaugă puţină sare şi mixează punând, treptat, ulei.
Când a ajuns consistentă precum o pastă, maioneza este gata, motiv pentru care o poţi amesteca cu vinetele şi cu ardeii copţi.
Se serveşte, de preferinţă, cu pâine prăjită.
Poftă bună!
Vinetele se pastreaza cel mai bine la temperatura camerei, fiind foarte sensibile la frig. Asa ca tineti-le departe de frigider pentru a preveni deteriorarea lor din cauza temperaturilor scazute de acolo. Adica pur si simplu, ajung sa sufere de degeraturi, coaja sa se deschida la culoare, iar miezul sa devina maro.
Si poate ca vi se va parea surprinzator, dar si rosiile, care sunt rude apropiate cu vinetele, ar trebui pastrate tot la temperatura camerei.
Daca totusi vreti sa pastrati vinetele in frigider, atunci timpul maxim de tinere a lor acolo nu ar trebui sa depaseasca 3 zile. Locul cel mai potrivit este sertarul de legume si, pentru a preveni si mai bine deteriorarea lor, este recomandat sa le tineti infasurate in prosoape de hartie.