Este o salată de varză cu maioneză pe care o poți servi ca garnitură, alături de un alt preparat, ori o poți mânca la prânz sau la cină ca atare.
Este o gustare ușor de preparat, care va bucura pe toată lumea din casă.
Varza, morcovul și ceapa, ca și multe alte legume, sunt sărace în calorii și grăsimi și bogate în vitamine și minerale.
Varza conține vitaminele A, C și K, fitonutrienți, dar și antioxidanți naturali, cu rol în neutralizarea radicalilor liberi.
Așadar, consumul de varză este benefic în alimentația zilnică pentru digestie, poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, dar ajută și pielea să radieze.
CITEȘTE ȘI: Cea mai simplă salată în straturi preparată cu ingredientele rămase – Exquis
Gustarea ușor de preparat care îi va bucura pe toți ai casei
Există multe tipuri de varză, iar pentru rețeta de salată coleslaw, poți alege varza albă și varza roșie.
Ingrediente:
- varză mică
- ceapă mică
- un morcov mediu
- zeama de la o lămâie
- linguriță de miere
- linguriță de muștar dulce
- două linguri de lapte
- două linguri de maioneză
- două lingurițe de oțet balsamic
- sare și piper după gust
Gustarea ușor de preparat care îi va bucura pe toți ai casei
Mod de preparare:
Se taie varza subțire, se dă morcovul pe răzătoarea mare, se taie ceapa foarte fin sau foarte mărunt.
Se pun toate legumele într-un bol și se toarnă peste ele zeama de lămâie.
Într-un alt bol, separat, pregătești dressingul cu toate celelalte ingrediente.
Când ai terminat, torni conținutul castronului cu sos coleslaw peste legume.
Amesteci bine, acoperi bolul și îl pui în frigider pentru câteva ore, apoi o poți savura alături de ce dragi.
Gustarea ușor de preparat care îi va bucura pe toți ai casei
Maioneza de casă pentru salata coleslaw:
- un gălbenuș de ou crud
- un gălbenuș de la un ou fiert tare
- linguriță de muștar
- zeama de la jumătate de lămâie
- 150 ml ulei
Într-un castron pui gălbenușul crud, apoi cel fiert tare și muștarul.
Începi să mixezi, adăugând uleiul în fir subțire și amestecând continuu.
Pui și puțină zeamă de lămâie, cât să o subțieze ușor.
Când termini de turnat uleiul, ai terminat și maioneza.
CITEȘTE ȘI: Răsfață-te cu o delicioasă salată de spanac cu brânză de capră – Exquis
După ce ai terminat maioneza, într-un bol pui puțin oțet balsamic, câteva lingurițe de iaurt, două linguri de lapte dulce, miere, o linguriță de muștar și sare și piper după gust.
Adaugi treptat câte o lingură de maioneză și încorporezi.
Când consideri că are consistența cremoasă și este suficientă, o poți turna peste legume.
Comentarii: