X

Gustarea ușor de preparat care îi va bucura pe toți ai casei

Este o salată de varză cu maioneză pe care o poți servi ca garnitură, alături de un alt preparat, ori o poți mânca la prânz sau la cină ca atare.

Este o gustare ușor de preparat, care va bucura pe toată lumea din casă.

Varza, morcovul și ceapa, ca și multe alte legume, sunt sărace în calorii și grăsimi și bogate în vitamine și minerale.

Varza conține vitaminele A, C și K, fitonutrienți, dar și antioxidanți naturali, cu rol în neutralizarea radicalilor liberi.

Așadar, consumul de varză este benefic în alimentația zilnică pentru digestie, poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, dar ajută și pielea să radieze.

CITEȘTE ȘI: Cea mai simplă salată în straturi preparată cu ingredientele rămase – Exquis

Gustarea ușor de preparat care îi va bucura pe toți ai casei

Există multe tipuri de varză, iar pentru rețeta de salată coleslaw, poți alege varza albă și varza roșie.

Ingrediente:

Gustarea ușor de preparat care îi va bucura pe toți ai casei

Mod de preparare:

Se taie varza subțire, se dă morcovul pe răzătoarea mare, se taie ceapa foarte fin sau foarte mărunt.

Se pun toate legumele într-un bol și se toarnă peste ele zeama de lămâie.

Într-un alt bol, separat, pregătești dressingul cu toate celelalte ingrediente.

Când ai terminat, torni conținutul castronului cu sos coleslaw peste legume.

Amesteci bine, acoperi bolul și îl pui în frigider pentru câteva ore, apoi o poți savura alături de ce dragi.

Gustarea ușor de preparat care îi va bucura pe toți ai casei

Maioneza de casă pentru salata coleslaw:

Într-un castron pui gălbenușul crud, apoi cel fiert tare și muștarul.

Începi să mixezi, adăugând uleiul în fir subțire și amestecând continuu.

Pui și puțină zeamă de lămâie, cât să o subțieze ușor.

Când termini de turnat uleiul, ai terminat și maioneza.

CITEȘTE ȘI: Răsfață-te cu o delicioasă salată de spanac cu brânză de capră – Exquis

După ce ai terminat maioneza, într-un bol pui puțin oțet balsamic, câteva lingurițe de iaurt, două linguri de lapte dulce, miere, o linguriță de muștar și sare și piper după gust.

Adaugi treptat câte o lingură de maioneză și încorporezi.

Când consideri că are consistența cremoasă și este suficientă, o poți turna peste legume.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro