Tagliatelle cu creveţi şi dovlecei este echivalentul unei scurte călătorii în Italia, la cină, împreună cu familia sau în doi. Foarte gustoase, sunt simplu de pregătit, iar la final răsfăţul va învălui cu arome ispititoare – toate într-un timp scurt de preparare!
CITEȘTE ȘI: Risotto cu creveți și lime, gustarea desprinsă din Rai
Ingrediente paste:
Ingrediente sos:
Mod de preparare:
Se curăţă creveţii de capete şi cozi, se clătesc cu apă rece şi se absoarbe apa bine, cu şerveţele de hârtie. Se păstrează pentru sos carcasele de creveţi, spălate şi scurse bine.
Într-o cratiţă se topeşte untul, la foc mic. Se adaugă carcasele creveţilor, coaja de lămâie, chili, vinul şi foarte puţină sare. Se fierbe totul la foc mediu aproximativ 10 minute. Se strecoară sosul şi se păstrează la cald, până când este nevoie de el.
CITEȘTE ȘI: Detaliile care pot face diferența între o porție de paste excelente și niște paste obișnuite
Se pune multă apă cu sare la fiert. Când începe să fiarbă, se pun tagliatellele şi se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet.
Cât fierb pastele, se încinge într-o tigaie uleiul de măsline. Se adaugă în ulei puţin chili, piper negru proaspăt măcinat şi usturoiul strivit. Se amestecă rapid şi când usturoiul începe să miroasă, se adaugă dovleceii tăiaţi felii subţiri. Se sotează dovleceii amestecând des, la foc mediu, până se înmoaie puţin (aproximativ 2 minute). Se adaugă creveţii şi se sotează în continuare, până devin roz (încă 2 minute).
Se adaugă pastele scurse, pătrunjelul tocat mărunt, sare după gust şi se amestecă totul rapid. Se toarnă peste şi sosul, şi se continuă amestecarea până îl absorb pastele.
Îți urăm poftă bună!