NUTRITIE SANATATE

Gustul intens de hrean folosit la preparate din carne

georgiapellegrini.com

Hreanul este o plantă înaltă, rezistentă, cu frunze lucioase, verzi, dințate.

Rădăcinile sunt cărnoase, de culoare alb-galbui și cilindrice.

Hreanul este plantat la începutul primăverii sau toamna târziu și prosperă în medii mai reci.

Atât rădăcinile proaspete, cât și cele uscate sunt folosite sub formă de  condiment, care pot ajuta la digestie și pot preveni scorbutul.

CITEȘTE ȘI: Tratament naturist pentru durerile reumatice – Metode pe bază de usturoi, varză, ceapă sau hrean

Gustul intens de hrean folosit la preparate din carne

Ingrediente:

  • 30 g făină
  • 30 g unt
  • 30 g lapte
  • 50 g hrean
  • 50 ml smântână
  • ½ lămâie
  • 15 g sare

Gustul intens de hrean folosit la preparate din carne

Mod de preparare:

Se prepară un sos alb din unt care se pune la topit, se amestecă cu făina și se stinge cu laptele.

Când este gata, sosul se ia de pe foc și se drege cu smântână diluată cu o lingură de apă rece.

Se sărează și se acrește cu puțină zeamă de lămâie.

CITEȘTE ȘI: Leguma care te ferește de cheaguri de sânge: Conține o cantitate mare de vitamina K și se găsește ușor la piață

Hreanul ras prin răzătoarea cu găuri mici se adaugă în sos numai în momentul servirii, fără să mai fiarbă.

Se servește însoțind preparate din carne, rasol, crenvurști, cârnați.

Comentarii: