Hreanul este o plantă înaltă, rezistentă, cu frunze lucioase, verzi, dințate.
Rădăcinile sunt cărnoase, de culoare alb-galbui și cilindrice.
Hreanul este plantat la începutul primăverii sau toamna târziu și prosperă în medii mai reci.
Atât rădăcinile proaspete, cât și cele uscate sunt folosite sub formă de condiment, care pot ajuta la digestie și pot preveni scorbutul.
CITEȘTE ȘI: Tratament naturist pentru durerile reumatice – Metode pe bază de usturoi, varză, ceapă sau hrean
Gustul intens de hrean folosit la preparate din carne
Ingrediente:
- 30 g făină
- 30 g unt
- 30 g lapte
- 50 g hrean
- 50 ml smântână
- ½ lămâie
- 15 g sare
Gustul intens de hrean folosit la preparate din carne
Mod de preparare:
Se prepară un sos alb din unt care se pune la topit, se amestecă cu făina și se stinge cu laptele.
Când este gata, sosul se ia de pe foc și se drege cu smântână diluată cu o lingură de apă rece.
Se sărează și se acrește cu puțină zeamă de lămâie.
Hreanul ras prin răzătoarea cu găuri mici se adaugă în sos numai în momentul servirii, fără să mai fiarbă.
Se servește însoțind preparate din carne, rasol, crenvurști, cârnați.
Comentarii: