Câteva detalii care par, în aparenţă, că sunt mai puţin esenţiale – fie că ne gândim la nişte ingrediente în plus, la o schimbare în modalitatea de preparare şi la sugestia de servire, vor schimba mult gustul reţetei tradiţionale. Îţi propunem o variantă de fasole bătută franţuzească, care îţi va dovedi cât de simplu şi rapid se poate diversifica un gust deja familiar.
CITEȘTE ȘI: Fasole bătură cu boia sau ceapă caramelizată: Ușor de preparat, deosebit de delicioasă/ REȚETĂ
Gustul rețetei tradiționale de fasole băută în varianta franțuzească
Ingrediente:
– 850 g (2 conserve) fasole albă fiartă, clătită bine
– 65 g şalotă mărunţită şi prăjită
– 60 ml (4 linguri) ulei de măsline
– 45 ml (3 linguri) suc de lămâie
– 6 g (1 lingură) usturoi zdrobit
– 6 g (1 lingură) sare kosher
– ½ linguriţă chimen măcinat
– ½ linguriţă coriandru măcinat
– ½ linguriţă frunze de cimbru, proaspete, mărunţite
– 1/8 linguriţă piper roşu
– ½ linguriţă boia de ardei dulce
Gustul rețetei tradiționale de fasole băută în varianta franțuzească
Mod de preparare:
În bolul unui blender aşezi: fasolea, şalota mărunţită şi prăjită, 3 linguri de ulei de măsline, şi toate celelalte ingrediente, cu excepţia cantităţii de boia de ardei dulce. Porneşti aparatul şi 1 minut îl laşi să lucreze la viteza mică, apoi 60 de secunde la viteza mai mare și lași până se omogenizează perfect compoziţia.
Aşezi frumos fasolea, pe o farfurie. Picuri deasupra uleiul de măsline rămas şi presari deasupra boiaua de ardei dulce. Şi o serveşti pe loc.
CITEȘTE ȘI: Nutriționist Mihaela Bilic recomandă: Leguma-balsam pentru stomac – Calmează și înlătură aciditatea
Sfaturi:
– Fasolea bătută franţuzească se pune în valoare la servire cu pâine prăjită, focaccia sau cu lipii.
– Pentru a pregăti ca la carte şalota: iei 3 şalote întregi, le ungi cu ulei, sare şi piper, le înveleşti într-o folie de aluminiu şi le bagi pentru 30 de minute în cuptor, la 300˚C.
Să ai poftă!
Comentarii: