Este vara, așa că nevoia de hidratare crește exponențial cu gradele de afară. Însă aromele artificiale din sucuri și ceaiurile din comerț nu fac deloc bine sănătății, iar specialiștii avertizează cât de important este să eviți caloriile lichide.
Suntem, ca de obicei, alături de tine și îți recomandăm cea mai delicioasă și mai sănătoasă rețetă de ceai cu gheață pentru zilele toride de vară. Punem la bătaie valoarea nutritivă a fructelor iubite ale anotimpului, proprietățile fortifiante ale unuia dintre cele mai apreciate ceaiuri din lume, Tulsi, și apa cea pură și răcoroasă! Află cum prepari băutura de care nu te vei mai sătura în această vară!
Infuzie Tulsi cu fructe, bogată în vitamine: băutura eco a verii tale
Întâmpină vara cu o rețetă de băutură ecologică și sănătoasă, pe bază de apă, fructe și ceai Tulsi, pe care o poți pregăti chiar tu!
Iată cât de simplă este metoda de preparare!
- Deoarece ceaiul este servit rece, e esențial să folosești o concentrație dublă de Tulsi.
- Pune la încălzit 500 ml de apă.
- Într-o carafă de sticlă (nu folosi plastic atunci când prepari infuzii organice) pune 4-6 plicuri de ceai Tulsi Original sau de Tulsi Ceai Verde. Toarnă apa deasupra lor.
- Lasă ceaiul la infuzat timp de 10 minute. Dacă îți dorești o băutură mai tare, poți aștepta mai mult.
- Scoate plicurile din infuzie.
- Taie în felii o portocală, o lămâie sau un lime (sau oricare citrice îți plac) și include-le în băutură.
- Adaugă un pumn de frunze de mentă tocate mărunt și apoi îndulcește infuzia cu un îndulcitor organic, dacă simți nevoia.
- Adaugă apă rece până se umple carafa.
- Lasă infuzia la răcit și când a atins temperatura potrivită pune-o la frigider.
- Servește cu cuburi de gheață și cu frunze de mentă decorative, recomandă divahair.ro.
Dacă îți plac fructele dulci, mai avem pentru tine o combinație de zile mari!
Infuzie cu Tulsi, pepene roşu și mentă
Iată cum o prepari!
- De data aceasta, folosește câte 2 plicuri de ceai Tulsi pentru fiecare porție pe care vrei să o pregătești. Pune plicurile într-o carafă.
- Toarnă apă fierbinte deasupra.
- Lasă ceaiul la infuzat pentru cel puțin 10 minute. Din nou, așteaptă mai mult dacă îți dorești o infuzie mai concentrată.
- Taie mărunt 50 de grame de pepene roșu și adaugă în ceai.
- Asezonează cu o mână de frunze de mentă tăiate mărunt și apoi îndulcește după gust.
- Când a ajuns la temperatura camerei, pune infuzia la frigider și servește tot cu cuburi de gheață.
CITEȘTE ȘI: Beneficiile mai puțin știute ale ceaiului de mentă: Cum ajută stomacul și creierul
Sfatul nostru: asigură-te că ai mereu la îndemână cel puțin o porție de infuzie de Tulsi cu fructe, proaspătă și rece, pentru tine și pentru membrii familiei. Tonus, calm, revigorare și fericire: obține-le pe toate cu această băutură de-a dreptul minunată.
Comentarii: