NUTRITIE

Hummus în 4 variante. Mai puține calorii, un gust delicios!

Dacă te-ai săturat de cel obișnuit, încearcă să faci un altfel de humus. Îți prezentă astăzi patru variante, cu mult mai puține calorii, dar cu un gust delicios!

CITEȘTE ȘI: Timpul de DIGESTIE al alimentelor: cum te ajută să slăbești

Năutul este o sursă importantă de proteine, iar pasta de susan care se adaugă la humus este foarte bogată în calciu şi grăsimi sănătoase. Astfel că, atunci când foloseşti humusul pe o felie de pâine integrală prăjită obţii un mic dejun complet care conţine carbohidraţi, proteine şi grăsimi sănătoase.

Pe lângă conţinutul bogat în proteine, năutul mai are fibre, vitaminele B6 şi B9, acid folic, mangan, fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, cupru şi zinc. Prin urmare, ai toate motivele să consumi humusul și să combini diverse ingrediente ca să obții un mic dejun diferit în fiecare dimineață.

CITEȘTE ȘI: Care sunt SINGURELE vitamine de care ai nevoie în fiecare zi

Cea mai bună soluție ar fi să faci acasă humusul, deoarece sortimentele pe care le găsești în comerț nu vor fi niciodată la fel de gustoase.

Ai nevoie de un robot de bucătărie în care se mixezi boabe de năut fierte (sau din conservă) împreună cu pastă de susan, sare, piper, zeamă de lămâie, usturoi și puțină apă. Astfel, conţinutul său caloric va fi mai mic şi îl poţi face după gusturile tale, adăugându-i şi condimentele preferate (boia afumată, chimen, curry) sau legume precum sfecla roşie/dovleac/spanac.

Humus picant cu ardei copt și boia afumată

Ardeii copți sunt un deliciu pentru oricine, dar ce ai zice să-i folosești împreună cu năutul pentru a obține un humus gustos și aromat?

Foto: Pinterest.com

Trebuie doar să mixezi doi ardei copți în amestecul obișnuit pentru humus, să adaugi puțină boia afumată, fulgi de ardei iute și vei obține o pastă perfectă pentru gustare sau orice masă.

CITEȘTE ȘI: Dilema verii: Lista fructelor sănătoase pe care trebuie să le consumi în anotimpul cald

Humus cu avocado

Humusul mixat cu avocado este o combinație sățioasă și nutritivă pe care o poți face la micul dejun. Consumat pe o felie de pâine integrală prăjită vei asigura corpului proteine din năut, carbohidrați complecși din pâinea integrală și grăsimi sănătoase din avocado.

Foto: Pinterest.com

Fie optezi pentru a mixa humusul cu avocado pentru a obține o pastă cremoasă pe care o consumi ca atare sau cu lipii integrale, fie faci un toast cu humus și felii de avocado.

CITEȘTE ȘI: Dieta cu AVOCADO. Reduce nivelul colesterolului și te ajută să scapi de kilogramele nedorite

Humus cu sfeclă roșie coaptă

Sfecla roșie se curăță de coajă, se taie felii, se stropește cu ulei, oțet, sare, piper și se lasă la cuptor aproximativ o oră până când se rumenește.

Foto: Pinterest.com

După ce s-a răcit o poți mixa împreună cu boabele de năut și celelalte ingrediente necesare pentru un humus clasic. Vei obține o pastă de o culoare vibrantă și extrem de aromată la gust.

CITEȘTE ȘI: De ce mediteraneenii combină uleiul de măsline cu zeama de lămâie?

Humus cu măsline kalamata

Poți să folosești măsline kalamata feliate sau o pastă din măsline kalamata pentru a conferi o aromă aparte humusului.

Foto: Pinterest.com

Dacă îți plac măslinele, trebuie să știi că acestea merg de minune în combinație cu năutul și poți să obții un humus plin de aromă. Data viitoare când mai faci humus acasă, adaugă-i și măsline kalamata!

CITEȘTE ȘI:  Ce culori de make-up trebuie să alegi în funcție de MODUL în care te bronzezi

Foto: Pinterest.com

Comentarii: