Foto: Pinterest.com
Cu un conținut redus de calorii, având multă apă în compoziție, ceea ce contribuie la obținerea rapidă a senzației de sațietate, plin de substanțe nutritive, inclusiv potasiu și vitamina A, zucchini este una dintre legumele recomandate în toate dietele, indiferent că vorbim de diete pentru pierderea kilogramelor în plus sau de o alimentație sănătoasă.
Extrem de versatil, zucchini este una dintre legumele care poate fi folosită mai mult decât o simplă garnitură. După ce am văzut cum poate fi folosit pentru un mic dejun extrem de sănătos și de gustos, iată cum îl putem folosi la prânz.
Dacă te-ai săturat de atâtea salate, poți încerca această rețetă, pentru a cărei preparare nu vei avea nevoie de mai mult de 20 de minute. Mai mult, chiar dacă ești la dietă, vei putea savura o delicioasă pizza. Dacă vrei să reduci și mai mult caloriile, poți folosi mozzarella light.
Ingrediente:
2 zucchini (sau dovlececi) mijlocii, feliați
2 lingurițe de ulei de măsline
1/4 cească sos de pizza (eu am folosit DeLallo Foods, însă puteți folosii și un sos de roșii mai gros, eventual făcut în casă)
24 bucăți de ardei iute
120 g brânză mozzarella proaspătă, feliată (light, în cazul în care doriți să reduceți numărul de calorii; opțional, în cazul în care doriți să le faceți vegetariene)
100 g salam uscat (opțional, în cazul în care doriți să le faceți vegetariene)
1/2 linguriță sare
Roșii proaspete
Busuioc
Mod de preparare:
Tapetați o tavă cu hârtie de copt, preîncălziți cuptorul.
Tăiați capete dovleceilor, iar apoi tăiați-i în felii de o grosime între 1-1,5 cm.
Încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu, și puneți feliile de dolvecel și lăsați-le câteva minute până se rumenesc. Atenție! Rumeniți-le doar pe o parte.
Așezați dovleceii în tavă, cu parte rumenită în sus. Puneți pe fiecare bucată câte 1/2 linguriță sos de pizza, o feliuță de ardei iute și una de mozzarella
Dați-i la cuptor până când brânza se topește; aprox. 4-5 minute. Scoteți-le din cuptor și așezați deasupra fiecărei mini pizze o feliuță de roșie sau 1/2 de roșie cherry și busuioc tocat. Dacă doriți, puteți adăuga sare după gust.
Deasemenea, pentru toppingul pus pe pizza, puteți folosi ciuperci, măsline de diverse feluri, cașcaval sau parmezan, pe cel din urmă adăugându-l însă după ce ați scos legumele din cuptor, cât sunt încă foarte fierbinți.
Să aveți poftă!
Comentarii: