X

Idei de rețete ușoare pentru micul dejun

Dacă ți se pare că este greu să gătești și că nu oricine poate să o facă, înseamnă că nu ai descoperit încă rețetele potrivite pentru a face mâncăruri simple și gustoase.

Îți lăsăm mai jos câteva rețete de mâncăruri care se prepară foarte ușor, iar cantitățile pot fi scăzute sau crescute, în funcție de numărul de persoane pentru care gătești sau pentru câte zile vrei să-ți ajungă.

CITEȘTE ȘI: Hummus în 4 variante. Mai puține calorii, un gust delicios!

Idei de rețete ușoare pentru micul dejun

Ai nevoie de 6 ouă, 100g bacon, legumele și brânza preferate.

Amestecă într-un bol ouăle cu sare și piper după gust, în care adaugi și brânza, în timp ce călești baconul în puțin unt, până devine crocant.

Adaugă în tigaie și legumele preferate, roșii, ciuperci, baby spanac, zucchini sau ardei, pe care le gătești timp de 2-3 minute. Pune totul, împreună cu ouăle, într-o tavă la cuptor și lasă-le la 190°C, timp de 15-20 de minute.

Dacă vrei să fie și mai ușor de preparat, poți amesteca direct în tavă totul.

Ai nevoie de fulgi de ovăz, lapte, nuci, migdale, stafide și fructe.

Această rețetă este foarte complicată, pui într-un recipient toate ingredientele, cu lapte cât să acopere totul (ovăzul va absorbi mult lapte) și servești oricând dorești, rece sau încălzit. Deasupra adaugă și fructe de pădure, căpșuni, banane sau fructe confiate, ce preferi.

CITEȘTE ȘI: Avocado umplut- te invităm la un mic dejun gustos, cu un mod de prezentare ingenios

Idei de rețete ușoare pentru micul dejun

Pentru a prepara un hummus foarte delicios și cremos, fierbe năutul din conservă pentru încă 10-15 minute, împreună cu un pliculeț de praf de copt- un truc din bucătăria israeliană, care face hummusul mai pufos.

Curăță-l sub jetul de apă rece, apoi amestecă-l într-un robot de bucătărie cu zeama de la o lămâie, 2 căței de usturoi, jumătate de ceașcă de tahini, sare, chimion, o linguriță de ulei de măsline și apă foarte rece (un alt truc de la bucătari), cât să ajungă la consistența dorită.

Pentru mai multă savoare, poți adăuga și roșii uscate tocate sau ardei copt. Îl poți mânca simplu, cu crackers sau cu bastonașe de legume (ardei, castraveți, morcovi etc.)

Din aceeași categorie cu hummusul, poți face diverse creme de brânză, guacamole, tzatziki, pateu de casă și multe alte paste, care se prepară în doar câteva minute și rezistă multe zile în frigider.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro