NUTRITIE SANATATE

Ierburile și condimentele care te ajută să pui mai puțină sare în mâncare

Foto: Pinterest.com

Ierburile și condimentele care te ajută să pui mai puțină sare în mâncare. Alimentația sănătoasă are o reputație proastă. Nu că ar fi complet nemeritată. Cu toții am suferit din cauza mâncării fade, sănătoase pentru inimă. Dar nu trebuie să fie așa. Există o lume întreagă de arome sănătoase pentru inimă. Tot ce trebuie să faceți pentru a le găsi este să vă uitați în dulapul cu condimente.

Pentru a vă pune pe drumul către o alimentație sănătoasă cu condimentele potrivite, iată câteva ierburi și condimente care vă vor împiedica să căutați să puneți mai multă sare în mâncare.

Ierburile și condimentele care te ajută să pui mai puțină sare în mâncare

Scorțișoara

Scorțișoara s-ar putea să vă facă să vă gândiți la ceva dulce, dar acest condiment are mult mai multă versatilitate. Acest condiment încălzitor este bun pentru răcirea vaselor de sânge și îmbunătățirea fluxului sanguin, ceea ce este bun pentru tensiunea arterială și sănătatea generală a inimii.

CITEȘTE ȘI: Ierburile aromatice care întăresc imunitatea și țin departe infecțiile respiratorii

Ghimbir

Acest condiment versatil a fost folosit timp de secole în scopuri medicinale. Un blocant natural al canalelor de calciu, ghimbirul este o modalitate excelentă de a vă reduce în mod natural tensiunea arterială.

Nucșoară

În completarea trilogiei noastre de condimente clasice, dulci și picante de sărbători se află poate cel mai versatil dintre toate. Nucșoara este plină de antioxidanți și are o serie de proprietăți antiinflamatorii care s-au dovedit a ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea sănătății inimii.

Cardamom

O altă opțiune dulce și picantă cu care s-ar putea să nu fiți atât de familiarizați este cardamomul. Acest condiment bogat în antioxidanți este încă relativ nou în lumea cercetării științifice, dar primele rezultate sunt promițătoare, arătând că are potențialul de a reduce în siguranță tensiunea arterială prin proprietățile sale diuretice.

Cimbrul

Pe lângă faptul că este ceva de care cu toții am avea nevoie mai mult, cimbrul (planta) este de fapt bun pentru inimă. Studiile au arătat că cimbrul poate reduce glicemia și crește fluxul sanguin. Ambele sunt bune pentru inimă. În plus, conține compuși care s-au dovedit a reduce tensiunea arterială.

Busuioc

Această plantă comună este orice, dar nu obișnuită când vine vorba de sănătatea inimii. Busuiocul dulce poate ajuta la relaxarea vaselor de sânge și la reducerea tensiunii arteriale. Acesta poate avea, de asemenea, proprietăți de blocare a canalelor de calciu, potrivit actualno.com.

Usturoiul

Nu numai că este bun pentru a ține vampirii la distanță, usturoiul are și proprietăți care protejează împotriva hipertensiunii și a bolilor de inimă. De fapt, studiile au descoperit că usturoiul poate avea un efect similar cu unele medicamente pentru tensiunea arterială.

Mentă

După toată discuția despre usturoi, veți fi fericiți să aflați că menta are, de asemenea, unele beneficii pentru sănătatea inimii. Această frunză bogată în antioxidanți ajută la protejarea celulelor de daune și reduce riscul de boli de inimă. De asemenea, vine sub formă de ceai, ceea ce o face o adăugare destul de ușoară la rutina ta zilnică.

Turmeric

Acest condiment s-ar putea să nu vă sune familiar, dar dacă v-ați bucurat vreodată de curry, cu siguranță v-ați bucurat de beneficiile pentru sănătate ale turmericului. Studiile arată rezultate promițătoare în ceea ce privește proprietățile sale de scădere a tensiunii arteriale atunci când este administrat în mod regulat.

Salvia

Salvia este cultivată în aproape fiecare curte, fiind condimentul preferat al bulgarilor. Condimentul este cunoscut pentru efectele sale antiseptice, hipotensive și antispasmodice. Stimulează intestinele și stomacul. Ameliorează flatulența.

Este folosit cu succes pentru a ameliora durerile de cap, hipertensiunea și palpitațiile. Se recomandă utilizarea de către persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Ameliorează amețelile.

Salvia conține fitochimicale care au efect antidepresiv. Ajută la depresie, oferă energie și stimulează activitatea cerebrală.

Planta are un efect antispastic remarcabil, ceea ce explică prezența sa în unele medicamente pentru spasmele biliare și intestinale.

CITEȘTE ȘI: Dieta care poate reduce cu 6% riscul de a face cancer

Vă puteți stabiliza cu ușurință tensiunea arterială cu un decoct de salvie. Turnați 2 linguri de salvie în 500 ml de apă clocotită. Luați vasul de pe foc, acoperiți-l și lăsați-l așa timp de o jumătate de oră. Strecurați lichidul și beți 1 ceașcă de cafea înainte de fiecare masă.

Dacă aveți hipertensiune arterială, beți imediat o ceașcă de decoct de salvie.

Ardei iute

Acest aliment de bază din bucătărie este cunoscut pentru creșterea fluxului sanguin prin relaxarea vaselor de sânge. Și dacă ardeiul iute nu este modul dvs. preferat de a vă arde papilele gustative, s-a demonstrat că capsaicina (ceea ce dă tuturor ardeilor căldura lor) ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Comentarii:

preload imagepreload image